Gazete Vatan Logo

SGK: İntibak için çalışmamız yok

SGK Başkanı Bağlı, “2000 yılı sonrası emekli olanlara yönelik bir intibak çalışması var mı?” sorusuna, “Böyle bir çalışmamız yok” yanıtını verdi. Bağlı, dünyanın hiçbir ülkesinde 36-37 yaşında emekliliğin olmadığına dikkati çekti

SGK: İntibak için çalışmamız yok

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Mehmet Selim Bağlı, “2000 yılı sonrası emekli olanlara yönelik bir intibak çalışması var mı?” sorusuna, “Böyle bir çalışmamız yok. Çünkü ülkemizde yetişkin ömrünün yaklaşık üçte biri emeklilikte geçiyor. Türkiye’de ortalama emeklilik yaşı 52. Böyle bir durumda bizim bütçe dengelerimizi dikkate almamız lazım. SGK olarak her ay ortalama 18 milyar lira emekli maaşı ödüyoruz” yanıtını verdi.Dünyanın hiçbir ülkesinde 36-37 yaşında emekliliğin olmadığına dikkati çeken Bağlı, “Bu kadar bonkör, dünyada hiçbir ülke yok. Yunanistan’da vardı, onun halini de gördük. Bugün Fransa, emeklilik için 63-65 yaşlarını tartışıyor” dedi.

Kayıt dışı % 32’ye indi

Bağlı, kurum olarak kayıt dışı istihdamla mücadele çalışmalarının 5 temel strateji altında yürütüldüğünü anlatarak, şunları kaydetti: “Bu 5 temel strateji çerçevesinde ve diğer kamu kurum ve kuruluşları ile yapılan iş birliği ile kayıt dışı istihdam oranını yüzde 32.48’lere kadar düşürmeyi başardık. Kayıt dışı istihdamda 1 puanlık gerileme, bize 2 milyar liralık gelir olarak dönüyor. Kayıt dışı istihdamı ne kadar çok düşürürsek emekli maaşını o kadar artırırız ve daha da kaliteli bir sağlık hizmeti sunabiliriz.”

Haberin Devamı

3.5 milyar TL prosmosyon

Emeklilere promosyon ödemesinin bu ayın sona kadar tamamlanmasının planlandığını ifade eden Selim Bağlı, şöyle konuştu: “Anlaşmalı bankalar ile PTT tarafından 9 milyon 620 bin 928 kişiden taahhüt alındı. 9 milyon 296 bin 886 kişiye yaklaşık 3.5 milyar lira promosyon ödemesi yapıldı. Böylelikle 11 milyonu aşkın emekli ve hak sahibimizin yaklaşık yüzde 83’üne promosyon ödemesi yapıldı.”