Gazete Vatan Logo

SGK için hodri meydan

CHP lideri Kılıçdaroğlu, SSK Genel Müdürlüğü yaptığı yıllar ile bugünü kıyaslayarak, iktidara konuyu tartışmak için hodri meydan dedi

SGK için hodri meydan

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sosyal Sigortalar Kurumu’nun başında olduğu dönemdeki açığın bugünden çok az olduğunu savunurak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ı tartışmaya davet etti. Türk Eczacıları Birliği 41. Olağan Büyük Kongresi’ne katılan Kılıçdaroğlu, 1992 - 1999 yılları arasında SSK Genel Müdürlüğü yaptığı dönemle ilgili şunları söyledi:

‘Doğal olarak suçladılar’

Sistemde büyük açıklar vardı. Bu açıkları gidermek için siyasilerin dikkatini çekmek için sağlığın bileşenleri ile kamuoyuna mal ettik, sorunun çözülmesi gerekiyordu. Çok şey yapıldı ama büyük ölçüde gerçekleşmedi. Siyasete girdik doğaldır bizi suçladılar. ‘Kılıçdaroğlu SSK’yı batırdı’ diye. Benim dönemimdeki açığı açıklamak mümkün. Şimdi daha fazla prim ödüyorsunuz, daha düşük emekli maaşı alıyorsunuz. Bunlara rağmen bu açık neden büyüyor?”

‘Kim bu hale getirdi?’

Benim dönemimde açığın 42 milyar lira olduğu söylendi sayın bakan tarafından. Sayın bakanı plan bütçe komisyonu üyemiz Bülent Kuşoğlu ile görüşmesini öneririm. Bir bakan ağzından çıkan rakamı test etmeli. Benim dönemimdeki bütün açıklara bakabiliriz. Bu hükümetin, hükümetlerin bütün dönemlerine bakıyorum; 292 milyar 804 milyon lira. Siyasetçi olarak şunu soruyorum bu açık nereden kaynaklanıyor? Emekliye daha düşük aylık, prim ödeme gün sayısı arttı, emeklilik yaşı 34-43’ten 65’e çıktı. Bu açık nereden çıktı? İddia ediyorum, Ak Parti’nin Genel Başkanına, Başbakana açık ve net; meydan okuyorum eğer Sosyal Güvenlik’i tartışacaksanız, ben tek başıma siz ordunuz ile gelin oturup tartışalım. Kim Sosyal Güvenlik’i bu hale getirdi?

Haberin Devamı

‘2019’a giderken iki seçenek var’

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli’nin tepki gösterdiği sözlerini yineledi. Kılıçdaroğlu, “2019’da sandığa gideceğiz. Ya tek adam rejiminden yana oy kullanacağız elinde sopası olan konuşunca kafaya vuran. Ya da hayır biz ülkemizde çocuklarımıza demokratik bir ülke, demokratik bir parlamenter sistem bırakmak istiyoruz diye oy kullanacağız. Bu tercihi hepimizin düşünmesi lazım. Birlikte mücadele edeceğiz” diye konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu’nun HDP ve benzeri siyasi oluşumlarla bloklaşma yaratmak istediğini öne sürerek, “AK Parti ile yan yana mücadele ederiz” demişti.

Haberin Devamı