Gazete Vatan Logo

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

Tüm vatandaşların anayasal bir hakkı olan sosyal güvenlik hakkı vatandaşların gelir düzeyine, dil, din ve etnik kökenine bakmaksızın aynı standartlarda yaşamasını güvence altına alır. Ülkemizin bu sosyal devlet anlayışına dair faaliyetlerini sigortacılık esaslarına dayanarak yürüten kurum SGK’dır. SGK yürüttüğü faaliyetler için ihtiyacı olan finansmanı, çalışan ve işverenlerden aldıkları primlerle sağlar. 2006’da gerçekleşen Sosyal Güvenlik Reformu ile BAĞ-KUR, SSK ve Emekli Sandığı olarak hizmet veren sosyal güvenlik kurumları o tarihten itibaren tek bir çatı altında hizmet vermeye başlamıştır.

SGK hizmet dökümü nasıl alınır?

SGK HİZMET DÖKÜMÜ HAKKINDA DETAYLAR İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Hangi statüde oldukları fark etmeksizin tüm çalışanların, iş hayatları boyunca geçtikleri tüm aşamalar, gerçekleştirdikleri faaliyetler, ödeme bilgileri SGK hizmet dökümü adlı belgede yer alır. Çalışanlar emekli olacakları tarihi, alacakları emekli maaşı ya da ikramiyeyi hesaplamak için veya vize-pasaport başvurusu gibi resmi işlemlerde SGK hizmet dökümü belgesine ihtiyaç duyarlar. Bu belgeyi ilçelerde Sosyal Güvenlik Merkezlerinden temin etmek mümkünken büyük şehirlerde ise kurum merkezlerine şahsen başvuru yaparak ya da internet aracılığıyla e-devlet kapısı üzerinden almak mümkündür.

E-DEVLETTEN SGK HİZMET DÖKÜMÜ NASIL ALINIR?

Www.turkiye.gov.tr adresinden hizmet veren e-devlet uygulamasına giriş yapabilmek için bir dizi güvenlik kontrolünden geçip kimliğinizi kanıtlamanız gerekir. Bunun için T.C kimlik numaranızın yanı sıra e-devlet şifresi, e-imza gibi ikinci bir kişisel doğrulama şifresine ihtiyacınız var. Doğrulama aşamasını geçtikten sonra karşılaştığınız e-devlet ana sayfasında gördüğünüz ana başlıklar kurumlar, e-hizmetler, belediyeler ve firmalar olur. Kurumlar başlığı üzerinden hizmetlerini e-devlet sistemiyle entegre etmiş tüm kurumları görüntüleyebilirsiniz. Alfabetik bir şekilde sıralanmış kurum listesinden Sosyal Güvenlik Kurumuna eriştikten sonra kurumun hizmet listesinde 4A, 4B, ve 4C statüsündeki SGK’lılara sunulmuş ortak hizmetler ve her bir statü için farklılık gösteren hizmetler sıralanmıştır.

Haberin Devamı

Yukarıdaki adımları izleyerek birkaç dakika içerisinde kolaylıkla erişebildiğiniz SGK hizmet dökümünden faydalanarak istediğiniz hesaplamaları yapabilir, belgeyi ihtiyaç halinde resmi işlemlerde kullanmak üzere bilgisayarınıza indirebilir, yazıcıdan çıktısını alabilir, barkodlu bir belge oluşturabilirsiniz.