Gazete Vatan Logo

Sevkiyat tüm hızıyla sürüyor

DEAŞ’a karşı yapılacak Rakka Operasyonu için terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye ağır silah vereceğini açıklayan ABD’nin bölgeye yaptığı sevkiyat devam ediyor

Sevkiyat tüm hızıyla sürüyor

Dün Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nin (IKBY) kontrolü altındaki Kuzey Irak’tan yola çıkan tırlar ve ile yeni zırhlı araçlar ve silahlar Suriye’nin kuzeyine gönderildi.

Humvee zırhlı araçlar gitti

IKBY kontrolündeki Semelka Sınır Kapısı’ndan geçtikten sonra Til Koçer yakınında görüntülenen konvoyda ABD üretimi Humvee zırhlı personel taşıyıcılar ile silah ve yardım malzemesi taşıyan tırlar dikkat çekti. İddiaya göre M4 Otoyolu’nda görüntülenen tırların içinde MK-19 bombaatar, TOW anti-tank füzeleri, mühimmat ve askeri teçhizat bulunuyor. Pentagon tarafından doğrulanan silah sevkiyatlarının bir süre daha devam edeceği belirtiliyor.

Rimelan’a havadan indirildi

Bölgedeki yerel kaynaklar dün geceden itibaren Haseke yakınlarında bulunan ve Amerikan Ordusu tarafından kullanılan Rimelan Hava Üssü’ne C-130 Herkül kargo uçaklarının indiğini bildirdi. Kaynaklar ABD Ordusu’na ait C-130 Herkül kargo uçaklarıyla ABD askerinin konuşlandığı üsse silah taşındığını iddia etti. ABD’nin geçen yıl YPG’nin ele geçirdiği Rimelan Hava Üssü’ndeki 700 metrelik pisti genişleterek 1.315 metreye çıkardığı ortaya çıkmıştı. Yaklaşık iki kat genişletilen pist, C-130 Herkül kargo uçaklarının inişine elverişli hale getirildi.

Haberin Devamı

YPG ‘Daha almadık’ dedi

Öte yandan ana omurgasını YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) yetkilileri ise ABD’nin gönderdiği ağır silahların ellerine ulaşmadığı açıkladı. Terör örgütüne yakın internet sitelerine konuşan YPG yetkilileri, “Beyaz Saray’ın YPG için onay verdiği silahlar henüz verilmedi. Ancak silahların kısa sürede elimize geçmesini bekliyoruz” dedi.