Gazete Vatan Logo

Ses kaydındaki 'Abram' konuştu!

Ömer Güney’in ses kaydında geçen adam konuştu...

Ses kaydındaki 'Abram' konuştu!

Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen ses kaydında öldürülecek isimler arasında gösterilen ‘Abram’ konuştu: “Güney’in beni öldürmeyi düşündüğü ormandaki olay 2012 Eylül’ünde yaşandı”

Ömer Güney’e ait olduğu iddia edilen, MİT’in idari soruşturma başlattığı ses kaydında öldürülecek isimler arasında gösterilen ve ‘Abram’ olarak geçen Paris Gençlik Meclisi Üyesi Halil İbrahim Gündoğdu, PKK’ya yakın Sterk TV’ye konuştu. Ömer Güney‘i tanıdığını söyleyen Halil İbrahim Gündoğdu şunları söyledi: “Kayıttaki ses kesinlikle onun. Ses kaydını dinleyen başka kişiler de aynı görüşte. Abram kod ismi falan değil. Sadece adım İbrahim’in, İbranicesi Abram olduğu için arkadaşlar öyle diyor.”


‘Ablam değil Abram’

Kayıtta Güney’in Sakine Cansız’ı kast ederek ‘ablam’ dediği öne sürülmüştü. Ancak Gündoğdu, Abram dediğini söyledi ve o olayı şöyle anlattı: “Güney’in ‘Ormana götürdüğümüzde öldürmeye müsaitti’ dediği olay 2012’nin Eylül ayında oldu. Fransa’da 3 günlük Fête de l’Humanité (İnsanlık Bayramı) adlı bir festival düzenleniyor. Festivalin 3. günü (16 Eylül 2012) Ömer’den arabayla beni evime bırakmasını istedim.”

‘Ormanda uyandım’

“Gece saat 02:30 sıralarıydı. Yorgunluktan ben arabada uyumuşum. Gözümü açtığımda bir orman yoluna girmişti. Ben ‘Ne işimiz var burada’ deyince, gayet sakin bir şekilde ‘GPS, navigasyon bizi yanılttı’ dedi. Ben de normal karşıladım, bir şey düşünmedim. Arabaya bindikten sonra beni evime bıraktı. Ormanlık alanda Nedim Seven (PKK’nın Avrupa’daki kasası olarak biliniyor) yoktu. İkimiz yalnızdık ve başka kimse yoktu. Bence bu birleştirilmiş, oynanmış büyük bir bant kaydının kısaltılıp düzenlenmiş halidir.”

‘MİT belgesi çakma’

Önceki gün internete düşen ve Paris cinayetlerinin arkasında MİT’in olduğunu iddia eden belgenin, PKK’ya yakın Fırat Haber Ajansı’nda sahte olduğu öne sürüldü. Örgüte yakın yayınlarda yazılar yazan Ferda Çetin’in analizinde ses kaydını Güney’in bir yakınının değil cemaatin sızdırdığı ve kaydın Türkiye’de yapıldığı iddia edildi ve şöyle dendi:. “Bugün bir gazetede yayınlanan; üslubu, yazım biçimi ve aleniliği ile çok şüpheli olan, Sakine Cansız konulu ve 18.11.2012 tarihli ‘Arz’ başlıklı belgenin çakma olma ihtimalini güçlendiriyor. İstihbaratçıların meşhur ve bilinen formülü; bir olayın faillerini ararken, sonuçlarının kime yarar sağladığına bakın!”

Haberin Devamı