Gazete Vatan Logo
Magazin Şemsi Denizer'in kardeşi: Filiz Aker özel bir insan değildi

Şemsi Denizer'in kardeşi: Filiz Aker özel bir insan değildi

İstanbul'da ünlü sunucu Vatan Şaşmaz'ı öldürüp intihar eden eski manken Filiz Aker'in, 1999'da öldürülen Türk-İş Genel Sekreteri ve Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Şemsi Denizer ile uzun süre aşk yaşadığı iddiasına Denizer'in kardeşi Şennur Sarıbaş tepki gösterdi.

Şemsi Denizer'in kardeşi: Filiz Aker özel bir insan değildi

Ağabeyinin 4 Ocak 1991 tarihindeki büyük madenci yürüyüşü ile popüler olduğunu ve 1999'da öldürüldüğünü hatırlatan Sarıbaş, "O dönemde popüler insanların etrafında çok mankenler, insanlar olurdu. Öyle hızlı yaşadığı bir dönemdi o zaman. Filiz Aker de o insanlardan biri. Özel bir insan değildi" dedi.

4 Ocak 1991 yılında Zonguldaktan Ankaraya yapılan Bolu'nun Gerede İlçesi'nde sona eren büyük madenci yürüyüşü ile tanınan ve ardından Türk-İş Genel Sekreteri olan GMİS Genel Başkanı Şemsi Denizer, 6 Ağustos 1999'da Zonguldak'taki evinin önünde eski korumasının silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybetti. Şemsi Denizer, Filiz Aker ile 1993 yılında Maksim Gazinosunda birlikte gazeteciler tarafından görüntülendi. O dönem gündeme gelen aşk dedikoduları üzerine Filiz Aker, evinde yaptığı basın toplantısında, "Onu bir ağabey, bir dost olarak görürdüm. Aramızda duygusal bir yakınlık hiçbir zaman olmadı" dedi.