Gazete Vatan Logo

Sektörün devleri birleşiyor

Sektörün en büyük üç sivil toplum kuruluşu birleşme kararı aldı.

Türkiye’nin lokomotif sektörü inşaat, 2015 yılında yeni gelişmelere gebe. Son olarak Başbakan Yardımcısı Ali Babacan’ın inşaata dayalı büyüme stratejisini eleştirmesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “İnşaata dur demek olmaz” cevabının ardından, sektörün en büyük üç sivil toplum kuruluşu Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER) ve İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), bağlı firmalarını tek bir çatı altında birleştirmek için harekete geçti.
500 firma bir araya gelecek
Hürriyet'in haberine göre, Türkiye’de düzenli olarak yılda 200’den fazla konut üreten yaklaşık 500 inşaat şirketinin birliğe dahil edilmesi hedefleniyor. Birliğin, sağlıklı veri sistemi oluşturulması ve verileri kamu yetkilileriyle paylaşması planlanıyor. Böylece inşaat sektöründeki sorunların tespiti ve çözümü sağlanacak. Birlikle, nihai tüketicinin problemlerine de çözüm aranacak. Sektör oyuncuları bugüne kadar kamu yetkilileri ile olan iletişimlerinde sorun yaşadıklarını ve kurulacak birlik sayesinde bu sorunu aşacaklarını söylüyor.
İNDER Başkanı Nazmi Durbakayım
Türkiye’de düzenli olarak yılda 200’den fazla konut üreten yaklaşık 500 inşaat şirketinin birliğe dahil edilmesi hedefleniyor. Birliğin, sağlıklı veri sistemi oluşturulması ve verileri kamu yetkilileriyle paylaşması planlanıyor. Böylece inşaat sektöründeki sorunların tespiti ve çözümü sağlanacak. Birlikle, nihai tüketicinin problemlerine de çözüm aranacak. Sektör oyuncuları bugüne kadar kamu yetkilileri ile olan iletişimlerinde sorun yaşadıklarını ve kurulacak birlik sayesinde bu sorunu aşacaklarını söylüyor.

Haberin Devamı