Gazete Vatan Logo

Şehit uğurlarken ikinci acı haber

Sur’da şehit olan Uzman Çavuş Yaşar Yeniören İstanbul’da toprağa verildi. Cizre’deki çatışmada Uzman Çavuş Erdoğan Kaya şehit oldu.

Şehit uğurlarken ikinci acı haber

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’ya yönelik düzenlenen operasyonda şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören, dün İstanbul Pendik’te son yolculuğuna uğurlandı.

Şehidin öğle saatlerinde, Diyarbakır’dan getirilen Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin düzenlendiği Pendik Dumankaya Camii’ne getirildi. Buradaki törene İstanbul’dan yetkililer, şehidin aile ve yakınlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören’in eşi Duygu, 2 yaşındaki kızı Yaren, 26 günlük kızı Yağmur, annesi Nuray ve babası Şaban Yeniören, cenazeyle birlikte camiye geldiler. Yağmur bebek camiye puset içinde getirilirken, ablası Yaren bir yakınının kucağında geldi. Dua sırasında şehidin annesi Nuray ve eşi Duygu baygınlık geçirdi. Duygusal anların yaşandığı cenaze törenine katılanların çoğu gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin cenazesi ikindi vakti kılınan cenaze namazından sonra omuzlara alınarak top arabasına kondu ve askeri törenin ardından Maltepe Başıbüyük Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

Manisa’da gözyaşı

Cizre’deki operasyonlar sırasında dün 24 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Erdoğan Kaya’nın şehit olduğu haberi geldi. Manisa’nın Saruhanlı ilçesiin Dilek Mahallesi’nde oturan çiftçi Tuncay Kaya haberi alınca fenalaştı. Henüz 3 aylık evli olan şehit Uzman Çavuş Erdoğan Kaya’nın evine komşuları Türk bayrağı astı. Anne Fatma Kaya da 3 çocuğundan biri olan Erdoğan’ın şehit olduğu haberini alınca gözyaşlarına boğuldu. Genelkurmay açıklamasında, Erdoğan Kaya’nın dün sabah saat 09.30’da çıkan çatışmada ağır yaralandığı ve kaldırıldığı hastanede tüm çabalara rağmen kurtarılamadığı belirtildi.