Gazete Vatan Logo

Sebahat Tuncel'den bomba IŞİD iddiası!

HDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan söz değil icraat beklediklerini belirterek, "Atalay'ın yol haritası varsa konuşalım. Müzakere sürecinin ilerlemesi için üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız ama tek taraflı, bizim yapacağımız bir şeyle gelişmiyor" dedi.

Tuncel, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında Irak'ta yaşanan gelişmelerden, kaygı duyduklarını söyledi.

Tuncel, IŞİD'in, uzun süredir özellikle Irak ve Suriye'de katliamlara imza attığını, bunların görüntülerini de pervasızca yayınladığını, Ortadoğu'da güç haline geldiğini ifade etti.

IŞİD'in, Musul'dan sonra Yezidiler'in yoğun olarak yaşadığı Şengal bölgesindeki katliam girişiminin 4 gündür sürdüğünü belirten Tuncel, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye, sürekli Türkmen hassasiyetinden bahsediyor ama Şengal dağlarına sığınan sadece Yezidiler değil daha önce buraya kaçan 20 bin Türkmen de var. Sadece Kürtler değil Türkmenler de yardım bekliyor. Her fırsatta milliyetçilik, Türkmenler üzerinden siyaset yapanlar mesele IŞİD olduğunda ortak tavır alamıyor. Hükümeti, parlamentoyu göreve çağırıyoruz; yanı başımızda, sınırlarımızın ötesinde insanlık dramı yaşanıyor. Binlerce insan aç, susuz, insani yardım ulaştırılmıyor, IŞİD saldırısıyla karşı karşıya. Zannediyorlar mı Musul'u alan, Kürdistan'a giren IŞİD, yarın Türkiye'ye girmeyecek, aynı katliamları gerçekleştirmeyecek. Meclis, bu konuda olağanüstü toplanmalı. IŞİD, bir an önce durdurulmalı. Ortadoğu'ndan defedilmesi sadece orada yaşayan haklar açısından değil bütün dünya açısından önemlidir."

Haberin Devamı

Çözüm sürecine ilişkin bir soru üzerine Tuncel, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan söz değil icraat beklediklerini kaydetti. Tuncel, adaya heyetlerin, akil insanların ve basının gidemediğini, Öcalan'ın sadece kendi heyetleriyle görüştüğünü, koşullarının da değişmediğini savundu. Tuncel, artık sözün bittiği zaman olduğunu, "Atalay'ın yol haritası varsa konuşalım. Çözümden, müzakereden yanayız, savaşın bir daha başlamamasını istiyoruz, ne büyük felaket getireceğini biliyoruz. Müzakere sürecinin ilerlemesi için üzerimize düşeni yerine getirmeye hazırız ama tek taraflı, bizim yapacağımız bir şeyle gelişmiyor" diye konuştu.