Şengal

Şengal

Son dakika şengal haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan şengal ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını şengal haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Şengal

haberleri sayfasında son dakika yaşanan şengal gelişmeleri de dahil olmak üzere 508 şengal haberi bulunmuştur. Tüm şengal haberleri aşağıda listelenmiştir.
PKK'nın işkence görüntüleri ortaya çıktı!
PKK'nın işkence görüntüleri ortaya çıktı! Terör örgütü PKK Irak’ın Sincar kentinde bölge halkı üzerinde tehdit ve işkenceyle baskı kurmaya devam ederken, örgütün zorla kaçırdığı iki Ezidi’ye yönelik uyguladığı işkence görüntülerine DHA ulaştı. Örgütün sivillere uyguladığı zulme tepki gösteren Ezidiler’in sözcüsü İbrahim Hüdeyda, “Bir kez daha PKK’nın Sincar’dan çıkartılmasını istiyoruz. Eğer Irak ordusu, terörist PKK’ya baş gelemezse Türkiye gelip bizleri kurtarsın” diye konuştu.
30.03.2021 Gündem
Kandil'de büyük çöküş! Karayılan'ı ölüm korkusu sardı
Kandil'de büyük çöküş! Karayılan'ı ölüm korkusu sardı Kandil'de hakkında infaz emri verilen terörist PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ı telsizden dinledi ve olanlar oldu. PKK kampından uzak bir noktada Karayılan'a hakaretler yağdıran terörist şu an Kandil'de yaşanan kaosu başlattı. Edinilen son dakika haberine göre Karayılan'ın ROJ kod adlı telsizine bağlanan terörist "Sıranın size geldiğini anladınız. Alçak adam" diye bağırdı. İşte ayrıntılar
16.11.2020 Gündem
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları
AA görüntüledi! İşte terör örgütü PKK'nın Sincar'daki kampları Bağdat-Erbil anlaşmasında Irak'ın Musul kentine bağlı Sincar ilçesindeki varlığının sonlandırılması öngörülen terör örgütü PKK, bölgedeki faaliyetlerine devam ediyor. AA muhabirinin çektiği görüntülere göre PKK ve ona bağlı yerel milislerin konuşlandığı Sincar'da örgüte ait eğitim kampları, sözde halk meclisleri ve kontrol noktaları yer alıyor. PKK'nın Sincar'da herhangi bir engelle karşılaşmadan hareket ettiği görülüyor.
13.10.2020 Gündem
Van'da 1 terörist daha teslim oldu
Van'da 1 terörist daha teslim oldu Van'da, jandarma ekiplerinin ikna çalışması sonucu, 2014- 2020 tarihleri arasında Irak'ın Metina, Şengal ve İran'ın Kalereş bölgelerinde takım komutanı olarak faaliyet yürüttüğü belirtilen PKK'lı bir terörist, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde hudut bölgesindeki güvenlik güçlerine teslim oldu.
9.10.2020 Gündem
Bakan Soylu: Kırmızı kategorideki terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Soylu: Kırmızı kategorideki terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kırmızı kategoride aranan teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu. İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, söz konusu teröristin Vahiyettin Karay olduğu aktarıldı.
28.09.2020 Gündem
Terör örgütünün lider kadrosu korkudan sürekli yer değiştiriyor
Terör örgütünün lider kadrosu korkudan sürekli yer değiştiriyor Terör örgütü PKK’nın lider kadrosunda yer alan Murat Karayılan, Cemil Bayık, Bahoz Erdal kod adlı Fehman Hüseyin’i, TSK ve MİT’in yakın takibi nedeniyle yakalanma korkusu sardığı öğrenildi. DHA’nın güvenlik kaynaklarından edindiği bilgilere göre, Karayılan, Bayık ve Hüseyin’in de aralarında olduğu üst düzey yöneticiler, yakalanmamak için ağırlıklı olarak Irak, Suriye ve İran arasında sürekli yer değiştiriyor.
18.01.2020 Gündem
İçişleri Bakanlığı’nın terörle mücadeledeki yeni konseptini yerinde izledi
İçişleri Bakanlığı’nın terörle mücadeledeki yeni konseptini yerinde izledi İÇİŞLERİ Bakanlığı, büyük başarıyla sürdürdüğü terörle mücadelede yeni bir konsepti de uygulamaya koydu. Buna göre, ailelerle yapılan görüşmelerin ardından, terör örgütü PKK tarafından kandırılan çocukların teslim olması sağlanıyor.
17.11.2019 Gündem
Barzani'den PKK'ya 'Sincar' tepkisi
Barzani'den PKK'ya 'Sincar' tepkisi Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Neçirvan Barzani, Musul'un Sincar ilçesinde yuvalanan terör örgütü PKK'yı işaret ederek "Silahlı grupların o bölgedeki varlığı (Sincar) Şengal halkının dönmesini ve oraya hizmet götürmenin önünde engel olmamalı." dedi.
4.08.2019 Dünya
Barzani'den "Sincar vilayet olsun" çağrısı
Barzani'den "Sincar vilayet olsun" çağrısı Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Neçirvan Barzani, çoğunlukla Ezidilerin yaşadığı Musul'a bağlı Sincar ilçesinin vilayete dönüştürülmesi çağrısı yaptı.
4.02.2019 Dünya
PKK, Sincar'da Türkiye karşıtı gösteriye destek bulamadı
PKK, Sincar'da Türkiye karşıtı gösteriye destek bulamadı Ezidi Demokrat Partisi Genel Sekreteri Haydar Şeşo, terör örgütü PKK'nın Musul'un Sincar ilçesinde Türkiye karşıtı gösteri düzenlemek için kapı kapı dolaşarak adam toplamaya çalıştığını ancak başarılı olamadığını söyledi
15.12.2018 Dünya
TSK öldürmüştü! O teröristin fotoğrafını asmışlar...
TSK öldürmüştü! O teröristin fotoğrafını asmışlar... Sincar’da PKK varlığının devam ettiği görüntüler ortaya çıkarken TSK’nın operasyonuyla öldürülen terörist elebaşlarından İsmail Özden’in fotoğrafının da Sincar Dağı'na yerleştirilmesi dikkat çekti.
20.09.2018 Dünya
3 gün adım adım  izlendi, son darbeyi  SİHA indirdi!
3 gün adım adım izlendi, son darbeyi SİHA indirdi! Sincar’ın bir numarası, Karayılan’ın sağ kolu ‘Zeki Şengali’ kod adlı İsmail Özden’in konvoyu, 3 gün izlendikten sonra en uygun anda F-16 tarafından iki kez vuruldu. Yaralı olarak taşındığı araç ise SİHA tarafından imha edildi
17.08.2018 Gündem
Irak, PKK'ya bomba yağdırdı!
Irak, PKK'ya bomba yağdırdı! Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) PKK'ya yönelik Kandil merkezli operasyonları sürerken, Irak yönetimi de tartışmalı bölgeler arasında yer alan kuzey Suriye sınır hattındaki Şengal bölgesindeki PKK mevzilerini vurdu. Bağdat'tan kalkan savaş uçakları, PKK hedeflerine bomba yağdırdı.
24.07.2018 Dünya
PKK, Musul'da sığınak kazıyor iddiası
PKK, Musul'da sığınak kazıyor iddiası Irak güvenlik güçlerinin Irak-Suriye sınırından çekilmesinin ardından, terör örgütü PKK'nın, güvenlik boşluğundan istifade ederek, Musul'un Sincar ilçesi ve çevresinde yuvalandığı iddia edildi.
20.07.2018 Gündem
Tutuklanan şarkıcının telefonundan Karayılan'la fotoğrafları çıktı
Tutuklanan şarkıcının telefonundan Karayılan'la fotoğrafları çıktı EDİRNE'de, HDP'nin seçim çalışmalarına katılmak için geldiği Enez ilçesinde, 'terör örgütü propagandası' yaptığı iddiasıyla tutuklanarak cezaevine konulan, 'Hozan Cane' adını kullanan Almanya vatandaşı şarkıcı Saide İnaç'ın (47) terör örgütü PKK'nın elebaşı Murat Karayılan ve örgüt mensuplarıyla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı.
28.06.2018 Gündem
Kandil  açıkhava hapishanesi olacak
Kandil açıkhava hapishanesi olacak Kuzey Irak’a operasyon başlatan Mehmetçik, adım adım Kandil’e ilerliyor. Operasyonun biraz zaman alacağına dikkat çeken uzmanlar, ilk olarak Kandil’e giriş ve çıkışı sağlayan her noktanın kapatılacağını, ardından İHA’lar tarafından bölgenin 24 saat gözleneceğini, hareket görüldüğü anda da vurulacağını söylüyor
6.06.2018 Gündem
PKK ve Haşdi Şabi arasında çatışma
PKK ve Haşdi Şabi arasında çatışma Irak'ta Musul'un Sincar ilçesinde Haşdi Şabi ile terör örgütü PKK'ya bağlı YBŞ militanları arasında kısa süreli çatışma yaşandı
6.06.2018 Gündem
"ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı"
"ABD askerleri Sincar Dağı'na konuşlandı" ABD ordusuna bağlı bir grup askerin Musul'un Sincar Dağı'na konuşlandığı ve bu adımla Washington yönetiminin Irak-Suriye sınırını kendi kontrolü altına almayı amaçladığı belirtildi.
4.06.2018 Dünya
ABD’li askerler  Şengal  Dağı’nda
ABD’li askerler Şengal Dağı’nda PKK’nın Irak’ta ikinci Kandil yapmak istediği Şengal bölgesine ABD’li bir askeri birliğin konuşlandığı açıklandı
2.06.2018 Dünya
PKK Kandil'den gidiyor!
PKK Kandil'den gidiyor! Örgüt, Afrin sürecinin yarattığı olumsuz etkiyi kırmak amacıyla Türkiye ve Irak sınırındaki grupların eylemlerine ivme kazandırmaya çalışıyor - çalışacak. Türkiye’nin meşgul edilmesi ve Afrin’le ilgilenmesini önlemeyi sağlamak için eylemlere ağırlık verilmesi talimatı verildi silahlı kadrolara...
23.04.2018 Gündem
PKK'ya "Bağdat" kalkanı!
PKK'ya "Bağdat" kalkanı! Afrin’den sonra gözlerin çevrildiği Sincar’dan sadece 400 teröristin ayrıldığı, kente asker gönderen Irak yönetiminin ise PKK’ya kalkan olduğu ortaya çıktı. Ankara’ya güvence veren Bağdat’ın bir yandan da YBŞ ve YBJ adı altında militanları maaşla ‘istihdam’ etmeyi planladığı öğrenildi.
3.04.2018 Gündem
PKK'lı teröristler Sincar'dan resmen çekildi
PKK'lı teröristler Sincar'dan resmen çekildi Sincar Kaymakamı Mehma Xelil, PKK'lı teröristlerin dün resmen Sincar'dan çekildiğini duyurdu.
2.04.2018 Gündem
Terör örgütü PKK/YPG Haşdi Şabi ile birleşti
Terör örgütü PKK/YPG Haşdi Şabi ile birleşti Türkiye’nin terör örgütü PKK’nın hangi isim altında olursa olsun tamamen boşaltılmasını istediği Irak’ın Sincar bölgesinde, ilçe merkezi ve kontrol noktalarında Irak ordusu birliklikleri ve polis gücü olmasına rağmen PKK’nın bazı yerlerde, “Şengal (Sincar) Savunma Birlikleri (YBŞ)” adı altında varlığını sürdürmeye devam ettiği belirlendi.
1.04.2018 Gündem
Erdoğan açıklayınca ortaya çıktı! Gece haber gönderip...
Erdoğan açıklayınca ortaya çıktı! Gece haber gönderip... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan PKK'nın ikinci Kandil'i olarak adlandırılan Sincar'a operasyon başlatıldığını açıkladı. Irak Başbakanı İbadi, güvenliğin sağlanması için askeri güç gönderdiklerini ve ilçede ülke bayrağı dışında hiçbir yabancı bayrağın asılmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Irak istihbarat başkanının sessiz sedasız gelip Hakan Fidan'la görüştüğü ortaya çıktı. Görüşmeyi Erdoğan açıkladı.
28.03.2018 Gündem
Türkiye hazırlanıyor! Operasyon...
Türkiye hazırlanıyor! Operasyon... Afrin'i PKK işgalinden kurtaran Mehmetçik, Irak'ta ikinci Kandil haline gelen Sincar için hazırlığa başladı. Dün hava operasyonlarında 38 teröristin öldürüldüğü açıklandı. Irak yönetimi "PKK'yla mücadele etme" sözünü yerine getiremezse, Türkiye, Dicle çevresini temizleyecek yeni bir harekat başlatacak.
22.03.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Şengal ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki şengal haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.