Gazete Vatan Logo

Sayısal Loto sonuçları açıklandı! İşte MPİ (07 Ocak 2017)

2017'nin ilk Sayısal Loto sonuçları az önce açıklandı. Geçen hafta da devreden büyük ikramiye için heyecan doruktaydı. İşte bu haftanın kazandıran numaraları...

Sayısal Loto sonuçları açıklandı! İşte MPİ (07 Ocak 2017)

Milli Piyango İdaresi bu akşam (07 Ocak 2017) haftanın kazandıran numaralarını açıkladı. Büyük ikramiye 3 milyonu aştı. İki haftadır üst üste devreden büyük ikramiye sonrası 7 Ocak Sayısal Loto çekiliş sonuçları ve ikramiyenin ne kadar vereceği merak ediliyordu.

İşte bu haftanın çekiliş sonuçları...

07 Ocak 2017 Süper Loto sonuçlarına göre; 08, 09, 14, 20, 38, 44 kazandıran numalar oldu.

Sayısal Loto 1052. Hafta çekilişi yapıldı. Milli Piyango İdaresi (MPİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu haftaki çekilişte 6 bilen yine çıkmadı ve Sayısal Loto üst üste üçüncü kez devretti. 5 bilen 151 kişi 5 bin 349 lira 20 kuruş, 4 bilen 8 bin 381 kişi 72 lira 90 kuruş, 3 bilen 152 bin 680 kişi 11 lira 20 kuruş ikramiye kazandı.

GEÇEN HAFTANIN (31 ARALIK 2016) KAZANDIRAN NUMARALARI
Sayısal Loto 1051. haftanın kazandıran numaraları; 4, 9, 25, 28, 40, 43 olarak belirlendi.
Milli Piyango İdaresi tarafından düzenlenen 24 Aralık 2016 tarihli Sayısal Loto çekilişinde altı bilen çıkmayınca 3 milyon 814 bin 504 lira 16 kuruş olan büyük ikramiye haftaya devir etti.
Sayısal Loto çekilişinde kazanılan diğer ikramiyelerin dağılımı şöyle; 5 bilen 162 kişi 5 bin 722 lira elli beşer kuruş, 4 bilen 8 bin 761 kişi 79 lira doksan beşer kuruş, 3 bilen 165 bin 746 kişi 11 lira seksen beşer kuruş ikramiye alacaklar.
Sayısal Loto’da bu hafta dağıtılacak toplam ikramiye 7 milyon 406 bin 89 lira olarak açıklanırken büyük ikramiye ise 3 milyon 814 bin 499 lira olarak açıklandı.
SAYISAL LOTO NASIL OYNANIR?
Oynamak istediğiniz kolon sayısını görevliye söyler ve kolonların otomatik olarak doldurulmasını sağlarsınız. Bundan sonra yapacağınız tek şey, ücretini ödeyip biletinizi teslim almak olacaktır. Sayıları kendiniz belirlemek istiyorsanız, boş kupon alıp seçtiğiniz sayıların üzerlerini kalemle işaretlemeniz gerekir. 1′den 49′a kadar olan sayıların içinden sizin belirleyeceğiniz 6 adedini seçmek suretiyle toplamda 3, 4, 5 yada 6 adet doğru tahminde bulunmaya çalışırsınız. İkramiyeler 3′den fazla doğru tahminde bulunan katılımcılar arasında paylaşılır. Seçtiği altı adet sayıdan altısı da çekilişte çıkan katılımcılar büyük ikramiyeye hak kazanırlar. Büyük ikramiye milyon liranın üzerindedir.

Sayısal Loto çekilişlerinin basın duyurusu, her hafta Cumartesi günü saat 21:30′dan sonra yapılır. Sayısal Loto çekiliş sonuçları, en hızlı şekilde SuperLotoSonuc.com adresinden öğrenilebilir. Her hafta yapılan çekilişlerde 6 bilen çıkmadığı taktirde, büyük ikramiye bir sonraki haftaya devreder. Devir ikramiye miktarını katladığından, katılımcı sayısını da arttıracak ve sonraki haftanın büyük ikramiye miktarı da bununla doğru orantılı olarak artacaktır. Çok fazla devir gerçekleştiği göz önünde bulundurularak, yapılan bir değişiklikle 3 haftadan fazla arka arkaya devir gerçekleşmesini önlemeye yönelik bir program değişikliğine gidilmiştir. Buna göre, 4 hafta üst üste 6 bilen çıkmayıp büyük ikramiyenin devretmesi durumunda. Büyük ikramiye 5 bilen yada 5 bilen de çıkmaması halinde 4 bilenler arasında paylaştırılacaktır.

Kazanılan ikramiyeler için elbette bir zaman aşımı süresi mevcuttur. Bu süre bir (1) yıldır ve tahsil edilmeyen ikramiyeler Milli Piyango'ya kalmayıp hazineye devredilecektir. Her yıl çok yüksek miktarda ikramiyenin tahsil edilmediği ve bu kaynağın yol, su gibi işlerde kullanıldığı yetkililerce bildirilmektedir. Bunun sebebinin doğru kontrol edilmeyen yada kaybedilen biletler olabileceği gibi, tahrip edilmiş biletlerin de fazlalığı dikkati çekilmektedir. Tahrif edilmiş (üzerinde değişiklik yapılmış), yırtılmış, yada iptal edilmiş biletler için ödeme yapılmaz. İbraz edilen bilete ödeme yapılabilmesi için, biletin üzerindeki barkot, çekiliş sayıları, güvenlik numarası ve ayrıca biletin arkasında basılı olan bilet no'sunun net okunacak kondisyonda olması gereklidir. (Bilet sadece yırtılmış fakat bunun dışında tamamen iyi durumdaysa yine de başvurabilirsiniz. Orjinalliğine yönelik yapılacak teknik incelemeden sonra kabul edilip edilmeyeceğine karar verilir.) Kupon üzerinde seçilen altı adet sayıdan toplamda 3 veya 4 adedini doğru tahmin edebilen katılımcılara ikramiyeleri Sayısal bayilerince ödenir.

5 adet sayıyı doğru tahmin eden katılımcılara ödeme bayi veya Milli Piyango İdaresi tarafından yapılır.

6 adet sayının tamamını doğru tahmin eden katılımcılaraysa ikramiyeleri Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından ödenir.

Henüz reşit olmayan 18 yaşın altındakiler, Sayısal Loto 6/49 oynayamazlar. İkramiye çıkmış ve ibraz ettikleri biletlerine ödeme yapılmasını isteyemezler. Henüz reşit olmayanlara Sayısal Loto 6/49 oynatmak kanunen suç teşkil eder.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

NE ZAMANA KADAR OYNANIR?
Sayısal Loto sonuçları her Cumartesi saat 21:30′da açıklanır. Dolayısıyla pazar sabahından Cumartesi akşamı çekiliş öncesine kadar oynanabilir.

Haberin Devamı