Gazete Vatan Logo

Savcı Özcan Şişman Adana'da gözaltına alındı

MİT TIR'larının durdurulmasına yönelik soruşturmada hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkan 5 şüpheliden savcı Özcan Şişman, Adana'da gözaltına alındı

Adana ve Hatay'da Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında, şüphelilerden savcı Özcan Şişman, Adana'da evinde gözaltına alındı.

Tarsus 2. Ağır Ceza Mahkemesi MİT'e ait tırların durdurulması soruşturması kapsamında Eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık, Eski Adana İl Jandarma Komutanı Özkan Çokay, savcılar Özcan Şişman, Aziz Takçı ve Ahmet Karaca hakkında tutuklamaya yönelik yakalama kararı vermişti.

MİT tırlarının durdurulması ve aranmasında görev alan Cumhuriyet savcıları Süleyman Bağrıyanık, Ahmet Karaca, Aziz Takçı, Özcan Şişman ve Yaşar Kavalcıklıoğlu, haklarındaki soruşturma sonuçlanıncaya kadar HSYK 2. Dairesince görevlerinden uzaklaştırılmıştı.

ŞİŞMAN: DEVLETİN SAVCISINI DERDEST ETMEK SUÇTUR, BU SUÇU İŞLEYENLER CEZASINI ÇEKECEKLERDİR
Özcan Şişman, gözaltına alındıktan sonra sağlık Adana Adli Tıp Kurumu’na getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Çıkışta gazetecilere açıklama yapan şişman, şunları söyledi:
"Casusluk yaptığım iddia ediliyor. Hangi devlete ne casusluk yaptığımızı izah etmeleri lazım. Ben yıllarca casuslukla ilgili soruşturmalar yaptım. Yıllarca terör soruşturmaları yaptım neyle suçlandığımı bilmiyorum. Devletin savcısını bu şekilde derdest etmeleri suçtur, bu suçu işleyenler cezasını çekeceklerdir. Bu kadar net söylüyorum."
Özcan Şişman daha sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldü.

Haberin Devamı