Gazete Vatan Logo

SAP’den ‘bulut’a 5 yılda 50 milyar dolar yatırım

Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, ilk kez düzenlediği Cloud Forum’da Bulut Bilişimi tüm yönleriyle ele aldı.

SAP’den ‘bulut’a 5 yılda  50 milyar dolar yatırım

Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri olan SAP, ilk kez düzenlediği Cloud Forum’da Bulut Bilişimi tüm yönleriyle ele aldı. 25 Mayıs’ta “Digital Business” temasıyla düzenlenen SAP Cloud Forum, 1.500’ün üzerinde profesyoneli ağırladı. Bulut Bilişim’in farklı sektörlerde iş yapış biçimlerini nasıl dönüştürdüğüne odaklanan SAP Bulut Zirvesi’nde dünyadan ve Türkiye’den SAP müşterilerinin başarı hikayeleri katılımcılarla paylaşıldı.

SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, forumda şu değerlendirmeyi yaptı:

130 milyon kullanıcı

“Müşterilerimize dünyadaki en geniş bulut portföyünü sunmaktayız. Bugün, iş dünyasında öne geçebilmek için iş modellerimizi yeniden tasarlamalı, buluttaki fırsatları ve hızı keşfetmeliyiz. Bulut artık sadece belli başlı işletmeler ve sektörler için değil herkes için gerekli.”

SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Musa Zorbozan da iş dünyasında müşterilerinin rekabet gücünü artırmak için son 5 yıl içerisinde Bulut Bilişim’e 50 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını vurguladı. Zorbozan, şöyle devam etti: “Tüm ürün portföyümüzü buluta taşıdık. Bunun dünyada başka bir örneği yok. SAP olarak, 130 milyondan fazla bulut kullanıcımız var ve bunların 17.5 milyonu aynı zamanda SAP’nin geliştirdiği sosyal iş platformu üzerinde işbirliği içerisinde çalışıyor.”

Haberin Devamı