Gazete Vatan Logo
Beşiktaş 'Feyenoord Ayasofya'yı gezmeye gelmedi'

'Feyenoord Ayasofya'yı gezmeye gelmedi'

Beşiktaş Teknik Direktörü Biliç, turu henüz geçmediklerini ve ilk maçtaki gibi akıllıca oynamaları gerektiğini söyledi:

'Feyenoord Ayasofya'yı gezmeye gelmedi'

BEŞİKTAŞ Teknik Direktörü Slaven Biliç, Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu rövanşında bugün konuk edecekleri Feyenoord'a karşı ilk maçta olduğu gibi akıllı oynamaları gerektiğini söyledi.

NEVZAT Demir Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısındaki sözlerine geçtiğimiz günlerde vefat eden foto muhabiri Erkan Koyuncu için başsağlığı dileğinde bulunarak başlayan Hırvat hoca, "Sezonun başlangıcındayız ama Feyenoord maçı en önemli mücadelemiz olacak. Artık play-off turundaymışız gibi laflar duyuyorum. Kesinlikle öyle değil. Yarın (bugün) çok zor bir maç bizi bekliyor.

İlk maçta iyi sonuç ve avantaj yakaladık. Ancak Feyenoord buraya Ayasofya'yı ya da tarihi yerleri gezmeye gelmedi. Kazanmak için geldiler. En az oradaki kadar iyi oynamamız, agresif ve akıllı olmamız gerekiyor. Bunları yaptığımız takdirde turu geçeceğimize inanıyorum" dedi.

RÖVANŞTA Rotterdam'da uyguladıkları taktiğin aynısını sahaya yansıtacakları belirten Biliç, "İlk maçta top rakipteyken iyi baskı yaptık. Top bizdeyken de oyunu iyi yönlendirdik. Beni yeteri kadar memnun etmeyen ve iyi yapmamız gereken konular var. Son bölümlerde sonuca dönük oynamamız gerekiyordu. Topu kazandığımızda daha tehlikeli işler yapmalıydık. İlk maçta bunu yapamamıştık. Bu kez daha iyisini gerçekleştirmeye çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

'MUSTAFA'DAN MEMNUNUM'

SAKATLIĞI bulunan Serdar'ın oynamasının zor gözüktüğünü kaydeden tecrübeli çalıştırıcı "Maçta yüzde yüz hazır olmayan hiçbir oyuncuyla başlamayacağız. Tüm oyuncuların enerji ortaya koymaları gerekiyor" derken, Demba Ba ve Mustafa'yı birlikte oynatma ihtimalinin olup olmadığı yönündeki soruya da "İlk maçın son 30 dakikasında ikisini beraber oynattık. İkisi de çok koşan ve takım savunmasına katkı veren oyuncular. Demba Ba her gün daha iyiye gidiyor. Fitness düzeyi yüzde yüz diyemem ama iyi bir seviye yakaladı. Onun sahaya koyduğu kalite ve verdiği enerji her anlamda özgüven veriyor.

MUSTAFA mart ayından bu yana bambaşka oyuncu haline geldi. Gol takıntısından kurtuldu. Özgüveni çok yüksek. Beni fazlasıyla memnun etti. Demba Ba ve Mustafa'nın performansı yüksekse onları kullanmamak aptalca olur" yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Olcay: Arkadaşlık değil kardeşlik var
OLCAY Şahan, Şampiyonlar Ligi'nde gruplara kalmak istediklerini ifade edip Feyenoord rövanşında ilk maçta elde ettikleri skoru düşünmeden oynayacaklarını söyledi... Taraftarlara maça gelmeleri yönünde çağrıda bulunan milli oyuncu, Oğuzhan'ın sakatlığının hatırlatılması üzerine "Çok kaliteli bir takımımız var. İlk maçta da Veli oynamadı. Kim oynarsa oynasın iyi mücadele edecektir. Bu konuda fazla endişeli değiliz" dedi.
‘ERSAN?ÇOK?ÖNEMLİ’
DEMBA Ba hakkındaki soruyu "Yıllardır bizden biri gibi ve cana yakın. Beşiktaş'ta arkadaşlıktan çok kardeşlik var. Demba Ba'nın daha fazla katkı yapacağını düşünüyorum" şeklinde yanıtlayan Olcay, Ersan'a da bir parantez açıp "Geçen sezonun son bölümlerinde sakatlık yaşadı. Ancak kampı iyi geçirdi ve şu an savunmanın bel kemiği oldu" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı