Gazete Vatan Logo

Rusya’ya deri ihracatı yüzde 73 arttı

İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, “2016 yılının 1 Ocak-31 Mayıs arasında Rusya’ya 35 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştik. Bu sene yüzde 73 artışla 62 milyon dolar seviyelerine geldi” dedi

Rusya’ya deri ihracatı yüzde 73 arttı

Türk deri sektörü, İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği’nin (İDMİB) destekleri, Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği’nin çalışmalarıyla başta Rusya olmak üzere İngiltere, Norveç, Ukrayna, Kazakistan, Dağıstan, Azerbeycan, Bulgaristan, Letonya, Litvanya ve Belarus’tan gelen 750’nin üzerinde iş insanını Antalya’da ağırlıyor.

Türkiye’den 30 firmanın stand açtığı “Leather&Fur Fashion Show”a gelen 750’nin üzerinde yabancı iş insanı ile Türk deri ihracatçıları yüz yüze görüşme gerçekleştiriyor. İstanbul Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği (İDMİB) Başkanı Mustafa Şenocak, “Rusya’ya gerçekleştirdiğimiz deri ihracatındaki artış geleceğe umutla bakmamızı sağlıyor. 2016’nın 1 Ocak-31 Mayıs tarihleri arasında Rusya’ya 35 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiştik. Bu sene yüzde 73’lük bir artış yakalayarak 62 milyon dolar seviyelerine geldi” dedi.

Ciddi mesafe katedildi

Özellikle Rusya pazarına, ayakkabı ihracatında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 500’lük bir artış ile 6.2 milyon dolarlık bir ihracat gerçekleştiğini kaydeden Şenocak, Rusya’da açılması planlanan Türk Ticaret Merkezi’ne de değindi. Şenocak, “Moskova’da ticaret merkezi açma çabalarımız yoğun şekilde sürüyor. Yaklaşık 34 bin metrekarelik alanda ticaret merkezi kurmak için 5 sektör olarak girişimlerimizi birlikte sürdürüyoruz ve bu yolda çok ciddi bir mesafe kat ettik” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği Başkanı (TDKD) Musa Evin de “Bir önceki Leather&Fur Fahsion Show’un Türk deri ihracatına 6 milyon doların üzerinde katkısı oldu. Bu fuardan da 10 milyon doların üzerinde bir katkı bekliyoruz” diye konuştu.