Gazete Vatan Logo

Ronaldo, Messi gibi ayrımcılık istiyoruz

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin büyümede tıkandığını, 6 yıldır yerinde saydığını söyledi, yatırımcılar için FIFA’nın yıldız futbolculara sağladığı gibi pozitif ayrımcılık istedi

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin büyümede tıkandığını, kişi başına milli gelirde 10 bin dolarda kaldığını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, Adana rekortmenleri ödül töreni ile TOBB Endüstri Meslek Lisesi Protokolü imza töreninde yaptığı konuşmada, FIFA’nın, Ronaldo, Messi gibi yıldız futbolculara pozitif ayrımcılık sağladığına işaret etti. Yatırımcıları da yıldız futbolculara benzeten, benzer şekilde yatırımcıların pozitif ayrımcılıkla gözetilmesini, korunmasını isteyen Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

“Vergisini veren, üretimini yapan, ihracat yapan, adam istihdam eden herkesi pozitif ayrımcılıkla koruyalım, gözetelim, onlara gözümüz gibi bakalım. Bu kardeşlerimiz olmasa, Türkiye’de ne üretim olur, ne zenginlik, ne de iş ve aş olur. Kamudaki tüm kardeşlerimizden rica ediyorum, çünkü yarın çocuklarınıza işi bunlar verecek. Türkiye’nin önümüzdeki günlerde en önemli sıkıntısı istihdam. Her yıl 1 milyon kişiye iş bulmak zorundayız. 10 yıl sonra bu rakam 1 milyon 300 bin kişiye çıkacak.”

Haberin Devamı

Hızla koalisyon kurun

TOBB olarak tüm partilerden milli iradenin, ‘koalisyon kurun’ talebi doğrultusunda hızla hareket etmelerini beklediklerini ifade eden Hisarcıklıoğlu, “ Bunu niçin bekliyoruz. Biz büyümede tıkandık. Son 6 yıldır yerimizde sayıyoruz. Orta gelir tuzağının içindeyiz. Kişi başına düşen milli gelirimizi 10 bin dolara getirdik, kaldık. 6 yıldır aynı yerde duruyoruz. 2013’te milli hasıla 820 milyar dolar iken 2015’te bu rakam 780 milyar dolar civarında olacak. 40 milyar dolarlık kaybımız söz konusu” dedi.

İlçe bazlı olmazsa Kayseri gibi ilçeleri Doğu’nun altında olur

Rifat Hisarcıklıoğlu, Adana’da bir moral varlığı gördüğünü ancak teşvik yasası konusunda önemli bir sıkıntısı olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, “Geçen dönem Başbakanımızdan ‘ilçe bazlı teşvik uygulamasının’ Türkiye’de uygulanacağına dair söz almıştık. Çünkü buna geçilmezse bazı yerlerde Kayseri’de olduğu gibi şehir merkezi zengin, ilçeleri doğu, güneydoğunun daha altında olur. İlçe bazlı teşvik sistemine muhakkak geçileceğini biliyoruz” dedi. Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin girişimci sayısını, özellikle kadın girişimci sayısını artırması gerektiğini kaydetti. Kadınları TOBB organlarında daha fazla görmek istediklerini anlatan Hisarcıklıoğlu, “Türkiye’nin ihtiyacı olan girişimcilik. Zenginleşmenin de tek ilacı var o da girişimcilik. Nüfusumuzun yarısı kadın ama kadın girişimcilerin toplam girişimciler içindeki oranı maalesef yüzde 7” dedi.

Haberin Devamı

‘Elhamdülillah Adanalıyık’ diyeceksiniz

Başarılı olan şehirlerin incelendiğinde temelinde birlik ve beraberlik duygularının gelişmiş olduğuna dikkati çeken TOBB Başkanı, Türkiye’de en son şikayet edecek ilin Adana olması gerektiğini vurgulayarak, “Elhamdülillah Adanalıyık’ diyeceksiniz. Haberiniz olsun” ifadesini kullandı.