Savaş oyunlarını bırakalım artık!

Barışa yürürken, hoyratlıklara göğüs gererken umudumuzu yeşertecek, gücümüzü arttıracak, dinç tutacak olan şey sanat... İşte Ağustos’a damgasını vuracak etkinlikler...

Yeterince büyük bir oyunun içindeyiz zaten. Savaşmayı kutsayanlardan uzak durmaya bakalım. O kutsamalarının ardında iktidarlarını sürdürme çabası yatıyor. Din, dil, ırk gözetmeden kardeşlik türkülerini bir ağızdan söylememizin zamanıdır. Barışa yürürken, hoyratlıklara göğüs gererken umudumuzu yeşertecek, gücümüzü arttıracak, bizi dinç tutacak olan şey sanat. Yaşam mücadelemizde sanat yoluyla estetiği, ahlakı, yaratıcılığı içselleştirmekten daha güzeli var mı?

Açıkhava’da Müzikal Keyfi

İstanbul Şehir Tiyatroları’nın sezon boyunca çok ilgi gören üç prodüksiyonu 18-22 Ağustos 2015 tarihleri arasında Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’nda sahneleniyor. Tiyatromuzun büyük komedi ustalarından Zihni Göktay’ı izleme şansını bulduğumuz Muammer Karaca’nın Cibali Karakolu 18 Ağustos’ta. Nedret Denizhan’ın yönettiği oyunda, kentin en küçük yaşam alanında toplumsal düzenin nasıl eğreti yollarla sağlandığına, sosyal ilişkilerdeki çarpıklıklara, günümüze kadar süregelen hoyratlıklara tanık oluyoruz. Musahipzade Celâl‘in yazdığı Engin Alkan’ın yönettiği İstanbul Efendisi, Lale Devri’nin sonrasında eski İstanbul’un kozmopolit yapısına mercek tutan, iktidar, servet, aşk ve sahte ilişkiler üzerine kurulu bir komedi. Oyun 20 Ağustos’ta gösterilecek. Shakespeare’in ünlü klasiklerinden Bir Yaz Gecesi Rüyası ise 22 Ağustos’ta sahnede.

Haberin Devamı

Biletler www.ibst.gov.tr adresinden satın alınabilir.

Savaş oyunlarını bırakalım artık

Cevriye ve Cahide sahnelerimizde...

Tiyatrokare, yeni sezonda Suat Derviş’in ünlü eseri Fosforlu Cevriye’yi sahnelemeye hazırlanıyor. Sinemada Cevriye’yi Türkan Şoray ve Neriman Köksal canlandırmıştı. Bu kez Cevriye rolünde şimdiye kadar ki bütün müzikal performanslarını beğeniyle izlediğimiz Ayça Varlıer karşımızda olacak. Herkesin önyargılarına kapılıp diğerlerini ‘ötekileştirme’ye çalıştığı şu günlerde bu oyunun seçilmesi çok doğru geldi bana.

Gökhan Erarslan’ın yazıp Kemal Başar’ın yönettiği Cahide Sonku Müzikali de Tiyatro Keyfi tarafından sahnelenecek. Cahide rolünde Nilüfer Açıkalın’ı izleyeceğiz.

Haberin Devamı

Bu oyun ‘Ne Hamlet ama’ dedirtecek...

Ekim ayına bir hayli zaman olsa da İngiliz kabare-punk topluluğu The Tiger Lillies’in Shakespeare’in ünlü trajedisi Hamlet’i benzersiz bir yorumla üç gece İstanbul’da sergileyeceğinin müjdesini vereyim. Dünya turnesinden gelen ‘The Tiger Lillies Perform Hamlet’, 15 -16 -17 Ekim akşamları Zorlu Performans Sanatları Merkezi Drama Sahnesi ’nde izleyicilerle buluşacak.

DİĞER YENİ YAZILAR