Aşkın tasarımla buluşması

Küratör ve tasarım yöneticisi Işık Gençoğlu ’nun girişimiyle gerçekleşen ve yedinci yılına ulaşan Aşk Festivali, her yıl Şubat ayını aşk temalı tasarım ve sanat işleriyle bütünleştiriyor. Bu yıl ki tema “Aşık Doğa”. Doğadan ilham alan ve camdan, metale, kumaştan kağıt baskıya kadar farklı malzemelerden üretilen işleriyle Pera Palas Jumeriah Hotel, 360 Restaurant Mısır Apartmanı, Tomtom Gardens, Glast Gallery Galata ve Nuri Ziya Suits gibi kendileri de tasarımın birer sembolü olan mekanlarda görebilirsiniz. Önerim bu sabah Pera Palas’taki Gülsin Onay resitaline gitmenizdir.

Aşk İksiri

İstanbul Devlet Opera ve Balesi prodüksiyonlarından ünlü İtalyan besteci Donizetti’nin “Aşk İksiri (L’elisir D’amore)” operası, Nemorino adlı saf bir gencin, zengin güzel Adina’ya olan aşkını anlatıyor. Yekta Kara’nın rejisiyle sahnelenen opera, geçen sezondan beri oldukça ilgi görüyor. Efter Tunç’un dekoru etkileyici. Solistlerin performansları çok iyi. Beni en çok etkileyen şarkı “Una Furtiva Lagrima”yı farklı tenorların kayıtlarından da dinlemenizi öneririm. Bu operanın CD kaydını sevdiğiniz insana hediye etmek de anlamlı olur.

Haberin Devamı

Yeni Aşk
Candaş Müzikal Grubu’ndaki performanslarıyla tanıdığım yaratıcı müzisyen Ceyda Pirali, sonunda bestelerini bir albümde topladı. “Yeni Aşk”, Ceyda’nın grubu Piatango ile birlikte icra ettiği bestelerinden oluşuyor. Özellikle tango bestelerine getirdiği modern yorumlar, özgün orkestrasyon ve aranjmanları etkileyici ve benzersiz. Benim favori şarkılarım, bana müzikal bir oyun yazma ilhamını veren “Karamel” bestesi ve “Libertango” yorumu.
Aşkın Adı ‘Müzeyyen’di
Türk Sanat Müziği’nin tartışmasız en büyük ismi Müzeyyen Senar ’ı son yolculuğuna uğurladık. Şarkılarını yüreğinden kopup gelen aşkla söyleyen bir ses sanatçısıydı. “Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim” şarkısının neyi ifade ettiğini ancak, Müzeyyen Abla’nın kalbine gömdüğü aşktan bahsederken anlamıştım. Bodrum’da objektifime yansıyan sevgi dolu bakışı ve sesi hep hatırımda kalacak.
Üç Yazar’dan “Aşk ve Faşizm”
GalataPerform’un kurucusu Yeşim Özsoy Gülan’ın yönetmenliğinde üç ülkeden üç yazarın, kadın ve toplumsal alandaki baskı ve şiddete temas eden metinleri “Aşk ve Faşizm” adı altında sahneleniyor. 19’uncu İstanbul Tiyatro Festivali için özel olarak tasarlanan oyun, Şubat ve Mart aylarında Garajistanbul’da seyirciyle buluşuyor. Oyun, günümüz faşizmine öznel ve eleştirel bir yorum getiriyor ve dört bölümden oluşuyor. Arasız 120 dakika süren oyun, genç kadın oyuncuların performanslarıyla bizi yerimize mıhlayacak gibi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR