Gazete Vatan Logo

Raco ve Cinderes artık an meselesi!

Zeytin Dalı’nın 35’inci gününde kurtarılan nokta sayısı 101’e ulaştı. Çevresi havadan ve karadan vurulan Raco ve Cinderes’in merkezlerinin alınmasının an meselesi olduğu bildirildi

Raco ve Cinderes artık an meselesi!

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Suriye’nin Afrin bölgesindeki terör örgütlerine yönelik 35 gündür sürdürdüğü ‘Zeytin Dalı Harekatı’ kapsamında, Raco Dağı eteklerine kadar tüm köyleri ele geçirdi. Raco merkezden sivillerin çıkması yönünde uyarı yapılırken Raco’nun etrafındaki YPG ve PYD nin mevzileri vuruluyor. ÖSO tarafından Azez bölgesinden Raco ve Cinderes bölgelerine çok sayıda birlik kaydırıldı. ÖSO kaynakları DHA’ya yaptıkları açıklamada Raco ve Cinderes merkezinin alınmasının an meselesi olduğunu bildirdi. Raco’da da bulunan ÖSO Livai Şimal grubundan askerler Raco merkezinin çok kısa bir süre içerisinde alınacağını söyledi.

415 km2 temizlendi

Raco ve Cinderes, Afrin’e bağlı 5 önemli nahiyeden ikisini oluşturuyor. Bu iki önemli merkezin ele geçirilmesiyle Afrin’e yönelik operasyonlar hız kazanacak. Şu ana kadar TSK ve ÖSO, Afrin’de 415 kilometrekareden fazla alanı kurtardı, 101 yerleşim yeri ve stratejik noktayı teröristlerden arındırdı. Kilis ilinin karşısına düşen Suriye sınır hattı temizlendi. Sınırın tamamının temizlenmesine kuzeyden 7, batıdan 7,8 kilometre kaldı.

Haberin Devamı

1873

35 gündür sürdürülen ‘Zeytin Dalı Harekatı’nda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 1873’e yükseldi.

3 km.’lik tünel!

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısında bulunan Suriye’nin Mersawa bölgesinde teröristlerin iş makineleriyle kazdıkları 3 kilometrelik hendek ortaya çıktı. ‘Zeytin Dalı Harekâtı’yla güvenli hale getirilen bölgedeki teröristlerin, iş makinelerini bırakıp kaçtıkları belirlendi.

YPG’nin petrol rafinerisi vuruldu

Afrin Harekatında dün teröristlere ait bir petrol rafinerisi imha edildi. Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu’nun Afrin’de yürüttüğü harekatta, havadan ve sınır birliklerinden yapılan atışlarla Raco’da bulunan PKK/YPG’li teröristlere ait petrol rafinerisi vuruldu. İmha edilen rafineriden yükselen dumanlar gökyüzünü sardı.

TSK’DAN ZEYTİN DALI AÇIKLAMASI: Eli silahlılar sivil kabul edilemez

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada özetle şöyle denildi: Harekatta kullanılan silah ve mühimmat dâhil tüm faaliyetler, Silahlı Çatışma Hukuku’na uygun ve meşru zeminlerde yürütülmektedir. Sadece teröristler ve bunlara ait barınak, sığınak, mevzii, silah, araç ve gereçler hedef alınmakta olup, sivil/masum kişilerin ve çevrenin zarar görmemesi için her türlü dikkat ve hassasiyet gösterilmektedir. Terör örgütünden temizlenen yerleşim yerlerinde halkın evlerine dönmeye başladıkları da gözlenmektedir. Terör örgütleri başta olmak üzere bazı kişi ve kurumlar tarafından geçmişte başka yerlerde yaşanmış insan hakları ihlallerine ait fotoğraf ve videolar kullanılarak kara propaganda yapılmaktadır.

Haberin Devamı

DEAŞ’la mücadele

Terör örgütlerinin mensuplarına sivil elbise giydirdiği, eğitimlerini ve terör eylemlerini sivil kıyafetli olarak gerçekleştirmelerini sağladığı bilinmektedir. Bölgeden temin edilen görüntü ve bilgiler de bu hususu teyit etmektedir. Bu çerçevede eli silahlı, terör örgütü sığınak ve korunaklarını kullanan ve askerlerimize ateş ederken etkisiz hale getirilen teröristlerin sivil kabul edilmesi de elbette mümkün değildir. Zeytin Dalı Harekâtı ile DEAŞ terör örgütünün de etkisiz hale getirilmesi hedeflenmektedir. Bu kapsamda DEAŞ ile mücadele konusunda en ufak bir sapma olmadığı gibi tam aksine söz konusu terör örgütü ile mücadeleye Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından diğer ülkelerden çok daha fazla katkı sağlanmaktadır.

Haberin Devamı