Gazete Vatan Logo

Putin'den eşcinsellere : Elton John dinlerim

Eşcinsel karşıtı söylemleriyle tepki çeken Putin kendini böyle savundu

Rusya lideri Vladimir Putin'in yaklaşan Kış Olimpiyatları öncesinde yabancı basına verdiği mülakatta İngiltere gazetelerinin dikkatini çeken nokta, Putin'in eşcinsellere ilişkin görüşleri.

'EŞCİNSELLİK PROPAGANDASI' YASAK

Daily Telegraph, eşcinsel düşmanı olduğu suçlamasını reddeden Vladimir Putin'in, İngiliz pop yıldızı Elton John'u severek dinlediğini ve eşcinsel tanıdıkları ile dostane bir ilişki içinde olduğunu söylediğini aktarıyor.
Oysa Daily Telegraph'ın da okurlarına hatırlattığı gibi Putin hükümetinin yakın zaman önce geçirdiği bir yasa, ''eşcinsellik propagandasını'' yasaklıyor.
Bu yasağın pratikte eşcinselliğin kamusal alanda her türlü görünürlüğünü ve bahsini yasaklayabileceğini söyleyen çevreler, Rusya'nın Soçi kentinin ev sahipliği yapacağı Kış Olimpiyatları'nın boykot edilmesini talep ediyorlar.
Fakat Daily Telegraph'ın aktardığına göre Vladimir Putin, yeni yasanın tek amacının ''çocukları korumak'' olduğunu söyleyerek, ''geleneksel olmayan cinsel yönelimdeki'' ziyaretçileri de Kış Olimpiyatları'nda ağırlamaya hazırlandıklarını belirtiyor.

HOMOFOBİ KAYGI VERİCİ DÜZEYDE

Independent gazetesi, Putin'in bu çıkışının Olimpiyat öncesi bir göz boyamadan ibaret olduğu yorumunu öne çıkarıyor.
Gazetenin görüş aldığı Moskova merkezli eşcinseller, Rusya Federasyonu Başkanı'nın yabancı basına ''yalanlar'' söylediğini ve Putin'in Rusya'sında homofobinin kaygı verici biçimde arttığını vurguluyorlar. (BBCTÜRKÇE)

Haberin Devamı