Gazete Vatan Logo

Protestocular görüşmelerden umudu kesti

Hong Kong'lu öğrenciler, yeni görüşmelere katılmayabilir.

Hong Kong'da hükümet karşıtı gösterilerin ardından öğrencilerle hükümet temsilcileri arasında iki gün önce yapılan toplantıdan kayda değer bir sonuç çıkmaması üzerine, protestocular bir sonraki görüşmelere katılmayabilir.

Devlet televizyonu RTHK, 26'ncı gününe giren gösterilerde, taraflar arasındaki ilk tur toplantının ardından yapılması planlanan yeni görüşmelere öğrencilerin katılmayabileceğini belirtti.

Hong Kong Öğrenci Federasyonu Genel Sekreteri Alex Chow, ikinci tur görüşmelere gerek görmediklerini belirterek hükümetin verdiği ödünlerin "içinin boş ve yanıltıcı" olduğunu kaydetti.

Öte yandan, gösterilerin düzenlendiği meydanın, gece öğrenciler ve polis arasındaki gerginliğin ardından sakinleştiği bildirildi.

Protestocular, Çin hükümetinin Hong Kong halkının kendi liderini seçmesine izin vermesi için 3 haftadır gösteri düzenliyor.

Çin, ağustosta Hong Kong halkının 2017'de yapılması planlanan seçimde kendi liderlerini seçebileceği ancak adayların önce Pekin tarafından onaylanması gerektiğini açıklamıştı. 1842'den 1997 yılına kadar İngiliz sömürgesi altındaki Hong Kong, dünyanın en önemli finans merkezlerinden biri kabul ediliyor.

Haberin Devamı