Performans tedavilerinde yeni bir çağ başladı!

Sertleşme ilaçlarının doksanlı yıllarda büyük ses getirmesinden bu yana neredeyse yirmi yıl geçti. Bu süre içinde cinsel sorunlarda kullanabildiğimiz tedavi seçenekleri arttı. Son yıllarda ise cinsel tedaviler açısından yeni bir çağa tanıklık ediyoruz. Artık cinsel sıkıntıları ortadan kaldırmakla kalmayıp cinsel fonksiyonları ateşleyen yeni tedaviler moda!

Mutluluk çubuğu bir devrimdi

Seksenli yıllarda Türkiye'deki ilk mutluluk çubuğu ameliyatını yapan hekim olarak şunu söyleyebilirim: Erkek cinsel fonksiyon sorunlarının yüzde 80'inden fazlasının organik olduğunun anlaşılması çok önemli bir tıbbi devrimdi. Seksenli yıllarda tıbbi çevreler de dahil olmak üzere genel kanı cinsel sorunların psikolojik kökenli olduğu idi. Daha sonra üst üste yapılan çalışmalarda penis damar yetersizliklerinin, sinir sistemindeki ileti sorunlarının, erkeklik hormonu testosteron seviyelerinin erkek cinsel sorunlarının esas nedeni olduğu görüldü. Bu ilerlemeler sayesinde penise sertleşmeyi sağlayan ilaçların enjeksiyonu ve mutluluk çubuğu (penis protezleri) gibi sertleşme sorununda yüz güldürücü sonuçlar veren tedaviler bir çığır açtı. Bu tedavilerin bir anda etki göstermesi ve sertleşme sorununu ortadan kaldırması pek çok erkek ve eşi için cinsel yaşam kalitesini çok yükseltti.

Haberin Devamı

Performans tedavilerinde yeni bir çağ başladı

Sertleşme ilaçları hızlı çözüm sunuyor

Daha sonra doksanlı yıllarda sertleşme ilaçlarının piyasaya sürülmesi ile erkekler sertleşme sorunu için hızlı bir çözüme kavuşmuş oldu. Çünkü erkeklerin çoğu sertleşme sorununda her zaman etkin olacak, hızlı ve kısa sürede etki gösterecek bir tedavi arayışındaydılar. Sertleşme haplarının diğer ilaçlarla kullanılabilmesi (nitrat gibi kalp ilaçları dışında) ve nispeten güvenli olması çok önemli bir tercih sebebi oldu. Halen günümüzde sertleşme sorununda değişik sürede etki gösteren, kimisi 24 saat kimisi 72 saat etkili birçok ilacı tedavide ilk seçenekler olarak sunuyoruz. Bu tedavilerin yan etki yaratmaması açısından dikkatli bir takip yapıyor, doz düzenlemelerine gidiyor ve hastaya özel kullanım şekilleri seçiyoruz.

Haberin Devamı

Yeni bir çağ başladı

Sertleşme sorunundaki tüm bu tedaviler hekimler olarak bizleri ve hastalarımızı bugüne kadar memnun etti. Son yıllarda ise yeni bir farkındalık çağı başladı. Artık erkekler sadece cinsel şikayetleri ortadan kaldırmak değil, cinsel fonksiyonları tedavi etmek ve bu bölgenin sağlığını da iyileştirmek istiyor. Yaşam süresinin uzamasıyla daha çok erkek yaşlılık yıllarını seksüel olarak aktif geçirmek arzusunda. Genç erkeklerde cinsel bölge sağlığını koruyarak uzun yıllar performanslarını yüksek seviyede devam ettirmeyi hedefliyor. Durum böyle olunca son yıllarda cinsel fonksiyonlar açısından yeni tedaviler geliştirilmeye başlandı.

DİĞER YENİ YAZILAR