Gazete Vatan Logo

Prefabrik devrim

Alsancak Rotaract Kulübü prefabrikte bir devrime imza attı.

Barınma ve ofis olarak kullanılan konteynerler, birçok alanda farklı ihtiyaçlara da cevap verebiliyor. Farklı alanlarda kullanılan konteyneri “Neden kütüphane olmasın” düşüncesiyle yola çıkan Alsancak Rotaract Kulübü, 2012 yılından itibaren bir konteyneri kütüphaneye çevirerek, kütüphanesi olmayan kitap aşığı İzmirliler'e hizmet götürüyor.

Gezici kütüphaneye bağış bekleniyor

Kitap okumanın, çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimine katkıda bulunmanın yanı sıra; kitap okuyan çocukların hayal gücü geliştiğini ve dil gelişiminin hızlandığını açıklayan Alsancak Rotaract Kulübü Dönem Başkanı Kemal Aksoy ve Toplum Hizmetleri Projeleri Başkanı Beril Tuaç projeleri hakkında detaylı bilgi verdi.

Kemal Aksoy, “Öğrenmenin, kitap okumanın elbet yaşı yoktur ancak küçük yaşta edinilen kitap okuma alışkanlığı, kelime hazinesini geliştirdiği için ilerleyen dönemlerde çocuğun kendisini ve duygularını ifade etmesine yardımcı olur. Biliyoruz ki ekonomik gücü sebebiyle birçok çocuk bu imkânlardan yoksun olarak büyüyor. Bu düşünceden yola çıkarak bir nebzede olsa o çocuklara ulaşmak, okuyup kendilerini geliştirmelerine aracı olma amacıyla Alsancak Rotaract Kulübü olarak 3 senedir sürdürdüğümüz gezici kütüphane projesini büyüterek devam ettiriyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bu düşüncelerle başlayan serüvenin 2012 yılından itibaren Konak Toros Mahallesinde ve Seferihisar’ın birçok mahallesinde ihtiyaç sahiplerine hizmet ettiğini kaydeden Beril Tuaç ise, “Bağışçılardan toplanan 3 bin 500 kitaba sahip olan kütüphanemizi geçtiğimiz hafta Seferihisar Düzce köyünden alınarak Konak’taki Boğaziçi Mahallesinde bulunan Barbaros Hayrettin Ortaokulu bahçesine yerleştirildi. Birçok okulun yakınında bulunan bu alanda halkın ve öğrencilerin kitaplarla buluşmasını hedefleniyoruz” diye konuştu.

İzmirli kitap aşıklarının projeye büyük ilgi gösterdiğini belirten Tuaç, gezici kütüphanenin kitap bağışı beklediğini de sözlerine ekledi.