Gazete Vatan Logo

Polise dava ‘kırmızılı kadın’a takipsizlik!

Polise dava ‘kırmızılı kadın’a takipsizlik!

Gezi protestolarının sembolü haline gelen ‘kırmızılı kadınCeyda Sungur’a biber gazı sıkan polise dava açıldı. Sungur hakkında yürütülen soruşturmada ise takipsizlik kararı çıktı.

Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yürütülen iki ayrı soruşturmadan ilginç kararlar çıktı. Gezi Parkı protestolarının sembolü haline gelen ‘kırmızılı kadın’ Ceyda Sungur’a biber gazı sıkan polis Fatih Zengin hakkında soruşturma yürüten savcılık dava açtı. Davanın iddianamesinde Zengin’in ’görevi kötüye kullanma’ suçundan 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanması talep edildi.


Bir başka savcının Ceyda Sungur hakkında, “halkı kanuna uymamaya tahrik” suçlamasıyla yürüttüğü soruşturmada ise ise takipsizlik kararı çıktı. Savcılığın verilen takipsizlik kararında Gezi olayları sırasında aralarında Sungur’un da bulunduğu İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğrencilerinin yaralılara yardım amacıyla bir liste hazırladıkları belirtildikten sonra şöyle denildi: “Bu nedenle şüpheliler hakkında atılı suçtan işlem yapılmış ise de listenin fiiliyata geçirilmediği sadece talep olarak kaldığı, bu nedenle suçun unsurlarının oluşmadığı anlaşılmıştır.”

Haberin Devamı