Gazete Vatan Logo

Pokemon Go çılgınlığı sürüyor!

Pokemon Go çılgınlığı sürüyor! 90'lı yıllarda çocukların televizyon ekranlarına kilitlenmesini sağlayan Pokemon, uzun bir sürenin ardından telefon uygulaması oldu. Pokemon Go adı ile piyasaya sürülen oyun milyonlarca insan tarafından oynanıyor. İşte merak edilen soruların cevapları ve oyuna dair detaylar bu haberimizde...

Pokemon Go çılgınlığı sürüyor!

90'lı yılların ortasında televizyonlarda gösterilmeye başladığından beri tüm çocukların ekranlara kitlenmesini sağlayan Pokemon, 20 yılı aşkın serüveninin ardından telefonlarda da yerini aldı. 1996 yılında, Nintendo'nun Gameboy adlı taşınabilir oyun konsolu ile hayatımıza giren Pokemon, bugüne kadar sadece Nintendo'nun diğer taşınabilir oyun konsolları üzerinden oynanabiliyordu. 2016 yılında 20. Yılını kutlayan Pokemon, Pokemon Go adı altında artık Android ve iOS tabanlı akıllı telefonlar üzerinden de oynanabilir hale geldi. Pokemon Go piyasaya sürüldüğü andan itibaren sadece 1 haftada yüz milyonlarca insanın elinden düşürmediği bir oyun olmayı başardı. Oyun bu kadar popüler hale geldiği için oyun ile ilgili bilmeniz gereken her şeyi bu bilgilendirici yazı içerisinde sizler için derledik.

Pokemon Go nedir?

Pokemon Go, çocukken pek çoğumuzun sahip olduğu Nintendo Gameboy'lar üzerinde oynadığımız Pokemon oyunlarının, Android ve iOS için geliştirilmiş halidir. Pokemon GO'yu farklı kılan, gerçek hayatta fiziksel olarak hareket etmeyi gerekli kılan konum tabanlı olan bir oyun olmasıdır. Bu özelliği dışında her Pokemon oyununda olduğu gibi, oyunun temeli; Pokemon yakalama, biriktirme, eğitme ve karşılıklı savaştırmaya dayanmaktadır. Pokemon Go, Google'ın yan şirketi Niantic ve The Pokemon Company tarafından geliştirilmiştir ve 6 Temmuz 2016 tarihinde ücretsiz olarak piyasaya sürülmüştür. Pokemon Go ücretsiz olarak temin edilebiliyor fakat isteyen oyuncular için uygulama içerisinde para ile satın alınabilecek öğeler de mevcut.

Haberin Devamı

Pokemon Go, Belçika havaalanlarından çıkarılıyor!

Belçika hükümeti, küresel fenomen haline gelen cep telefonu oyunu Pokemon Go'nun yarattığı güvenlik riski nedeniyle, ülkedeki havaalanlarından kaldırılmasını istedi.

Hükümet, davetsiz misafirlerin yarattığı güvenlik tehdidini ortadan kaldırmak için, cep telefonları ile avlanan sanal hayvanların Belçika'daki havaalanlarından kaldırılmasına karar verdi.

Ulaştırma Bakanı Bellot, Belçika hükumeti adına oyunun yaratıcısı olan ABD kökenli Niantic şirketine resmi bir yazı ile başvurdu.

Haberin Devamı

Rusya'da Pokemon Go ile gelen hapis cezası!

Rus bir YouTube kullanıcısı, bir kilisede Pokemon yakalamak ve bunun videosunu internette paylaşmaktan dolayı hapis cezası ile karşı karşıya. The Guardian'ın haberine göre Ruslan Sokolovsky'nin videosu 11 Ağustos tarihinde yayınlandığından beri 900.000 kez izlendi ve Sokolovsky'nin, izleyicileri kilisede Pokémon Go oynamanın hapse girmelerine sebep olabileceği uyarısını yapan bir haberi bültenini yorumlaması ile başlıyor. Daha sonra da Sokolovsky kilisede birkaç Pokémon yakalamaya karar verdiğini ve bunun güvenli olduğuna ve yasalara aykırı olmadığına inandığını söylüyor.

Video YouTube'da paylaşıldıktan sonra polis, kanalında 300.000'in üzerinde üyenin yanı sıra, Rus kilisesini eleştiren bir geçmişe sahip olan Sokolovsky'yi takip etmeye başlıyor. İnceleme komitesinin Cumartesi günü yayınlanan açıklamasına göre 21 yaşındaki genç "nefret oluşturmak ve dini hassasiyetlere hakaret" ile suçlanmakta ve iki ay boyunca hapiste tutulacak. Ayrıca bu ceza 5 ay hapse kadar çıkabilmekteydi.

Haberin Devamı