Gazete Vatan Logo

Pilotsuz uçak için yeni adım

Dünyanın en büyük uçak üreticilerinden Boeing, pilotsuz uçak projesi alanında çalışmalarıyla bilinen Aurora Flight Sciences’ı satın aldığını duyurdu.

Pilotsuz uçak  için yeni adım

Pilotsuz uçaklar için önemli bir adım daha atıldı. Edinilen bilgiye göre Boeing, bu alanda yaptığı çalışmaları ile bilinen firmayı bünyesine kattı. Boeing’den yapılan açıklamada Aurora Flight Sciences’ın satın alınmasının şirketin hem sivil hem de askeri uçaklarda otonom teknoloji geliştirme çabalarına büyük katkı sağlayacağı bilgisinin altı çizildi. Boeing, geçtiğimiz haftalarda bir süredir üzerinde çalıştığı hipersonik uçaklar için tarih vermişti. Bu modellerin önümüzdeki 10 yıl için hayatımızın bir parçası olacağı bilgisinin altı çizilmişti.

Boeing’in üreteceği hipersonik jetler Mach 5 hızına yani saate 6 bin 116 kilometre hıza ulaşabilecek.

New York-Şangay 2 saat

Ancak Bu durum bilet fiyatlarına da yansıyacak. Konu ile ilgili ABD’nin CNBC kanalının sorularını yanıtlayan Boeing’in CEO’su Dennis Muilenburg da bu tezi doğruluyor. Yeni modeller ile yolcuların seyahat sürelerinin ciddi oranda azalacağını belirten Muilenburg, günümüz teknolojisi ile 15 saat süren New York Şangay uçuşunun 2 saate düşeceğini belirtti.

Haberin Devamı