Gazete Vatan Logo

Patates kasasından beşiğe

Telafer’den Türkiye’ye kaçan Türkmen ailesinin patates kasasındaki 13 günlük bebeğinin görüntüleri yardımseverleri harekete geçirdi

Patates kasasından beşiğe

Irak’ın Musul kentinde devam eden savaştan kaçan Türkmenler Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Bu ailelerden biri de Beşar ailesi. Telafer’de katiplik yapan İsmail Beşar, evleri DAEŞ tarafından alınınca hamile eşi ve 5 çocuğuyla birlikte Suriye’ye kaçtı. Tüm mal varlığını insan kaçakçılarına teslim eden Beşar Suriye üzerinden Seyhan’a geldi. Burada tek odalı ev tutan aileye yardım severler el uzattı.

Yardım yağdı

Beşar’ın 13 gün önce dünyaya gelen kızı Emel’in evde yatırılacak yeri olmadığı için bir patates kasasının içerisine yatırıldığı görüntüsü Adana’da öğretmen olan Özgür Çavuş tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşımdan kısa süre sonra Emel bebeğe yeni bir beşik alınırken aileye de yardım yapıldı. Telafer’de katip olduğu zamanlarda durumlarının çok iyi olduğunu söyleyen İsmail Beşar, burada günlük 15-20 lirayla çalıştığını ve geçinemediğini söyledi. Beşar, “Türkiye’den Allah razı olsun. Bize kapılarını açtılar. Buranın insanı bize el uzattı. Minnettarız” dedi.