Gazete Vatan Logo

Parsel pafta sorgulama işlemleri ile arazi sorgulamasını halledin!

Parsel pafta sorgulama işlemleri ile istediğiniz arazi hakkında bilgi sahibi alabilirsiniz. Bu işlemi online olarak yapabilirsiniz. Nasıl ve nereden yapacağınızı haberimizden inceleyebilirsiniz.

Parsel pafta sorgulama işlemleri ile arazi sorgulamasını halledin!

Dünya çapında gerçekleştirilen teknolojik gelişmeler oldukça hızlıdır. Her türlü alanda teknolojik gelişmelerin hayatımıza sağladığı kolaylıkların faydası saymakla bitmez. Eğitim alanından sağlık alanına hatta ve hatta kamu alanında da oldukça yoğun olarak kullanılmaktadır. Kamu kurum ve kuruluşları da vatandaşların internet alanına ve teknolojik gelişmelere göstermiş olduğu ilginin farkınadırlar. Bu ilgiye kayıtsız kalmayan kuruluşlarda internet aracılığı ile olan hizmetlerinin sayısını ve de çeşidini oldukça arttırmıştır. Bu alanda hizmet veren kurum sayısı ve kurumların verdiği hizmetlerden çeşidi her geçen gün artarak çoğalmaktadır. Bu yönde artan ve çeşitlenen hizmetler ve internet uygulamaları da biz vatandaşların oldukça kolayına gelir. İnternetin kullanım alanı bu denli kullanıldığı da ortadadır. Vatandaşların yaşamları bu şekilde kolaylaşmıştır. Aktif olarak kullanılan bir hizmetlerden biri olan parsel ve pafta sorgulama işlemi yapılmaktadır.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Her birimiz kimi projeleri gerçekleştirmek için ya da hayallerini gerçekleştirebilmek için bazı amaçlarını harekete geçirirler. Keşfettikleri alanları bazen kendi istediklerine göre değerlendirmek isteyebilirler. Bir hafta sonu aracımızda ilerlerken boş arsa gördüğümüzde bu alan kafamızda canlanabilir. Bu kafamızda kurmuş olduğumuz bazı hayallerin gerçeğe dönüştürmemizi sağlamak için bu arsanın kime ait olduğunu bilmemiz gerekir. Boş arsalar devlete ya da özel vakıfların üzerlerine olabilir. Ya da bir arsa bir birey üzerine de olabilir. Bu yüzden de bizim bu alanların kime ait ya da hangi kurumlara ait olduğunu öğrenmemiz için Tapu Kadastro Müdürlüğüne gitmemiz gerekir.

Bunun içinde zamanımızın belli bir kısmını buna ayırmamız gerekir. Ancak yoğun ve koşuşturmalı hayatımızda Tapu Kadastro müdürlüğünün şube binasına gitmemiz gerekir. Buna vakit ayırmak oldukça zor gelebilir. Ya da biz vatandaşların buna ayıracak vakitleri olmayabilir. Bu nedenle bu imarların tapularının kime ait olduğunu öğrenmek için internetten sorgulama işlemini yapabilirsiniz. Oldukça kısa bir zaman dilimi için de öğrenmek istediğiniz parsel ya da pafta sorgulama işlemini büyük kolaylıkla internet üzerinden yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bu alanda hizmet veren internet sayfası resmi Bilgi Teknolojileri Dairesi Başkanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Şube Müdürlüğü ekranından parsel sorgulama işleminizi yapabilir, merak ettiğiniz ve aklınıza takılan her türlü soruların yanıtlarını bu alanda bulanabilirsiniz. Ama öncelikle bu sayfada yer alan bazı soruları kendi kişisel bilgileriniz ile cevaplandırmanız gerekmektedir. Bunlar parsel sorgulama işlemi yapacak olduğunuz alanın il, ilçe, mahalle/köy, ada ve parsel bölümlerini eksiz ve de tam bir şekilde ilgili alana yazmanız gerekir. Bu yazılan aşamaları yaptığınız takdirde çok kısa bir şekilde parsel ve pafta sorgulama işleminizi gerçekleştirmek olacaksınız.

Haberin Devamı

İşte böylelikle parsel ve pafta sorgulama bizlerin işini oldukça pratikleştirmiştir. Parsel ve pafta sorgulama işlemi ile görmüş olduğunuz parselin kime ait olduğunu oldukça kısa bir zaman içerisinde öğrenebilme fırsatı bulursunuz. Dijital platform üzerinden online hizmetleri kullanarak bu işlemleri gerçekleştirmek artık çocuk oyuncağı denenecek kadar kolaydır.