Gazete Vatan Logo

Palalı’dan saçma savunma!

‘Anneme küfretti sırtına tekme attım!’

Palalı’dan saçma savunma!

Gezi eylemleri sırasında elindeki palayla vurarak E.Y. isimli kadını yaralayan Sabri Çelebi, dün savcıya böyle ifade verdi...

İstanbul 27. Sulh Ceza Mahkemesi’nde dün sabah görülen duruşmaya Sabri Çelebi katılmazken, şikayetçi 24 yaşındaki E.Y. katıldı. E.Y., Çelebi’nin elindeki palanın keskin kısmıyla kalçasına vurduğunu, sırtına tekme attığını ve küfrettiğini söyledi. Mahkeme duruşmaya gelmeyen Çelebi’nin zorla getirilmesine karar verdi, ifadesinin alınabilmesi için de hakkında yakalama kararı çıkarttı.


‘Pala değil zırh’

Hakkında yakalama kararı çıkınca akşam saatlerinde Çağlayan Adliyesi’ne gelen Sabri Çelebi göstericilerle tartışma büyüyünce zırh denilen aleti eline alarak dışarı çıktığını belirterek, “Önümden geçen bir kaç kişiye vurmadım. Ama E.Y.’ önümden geçerken zırhın ters kısmıyla kalçasına vurdum. Bana dönüp anneme küfredince de sırtına tekme attım. Diğer göstericiler de bana ve anneme küfrettiler” dedi. Çelebi, DHKPC tarafından tehdit edildiğini, buna ilişkin MİT’ten bazı belgeler sunulduğunu, koruma tedbiriyle avukatının ilgilendiğini kaydetti.

Haberin Devamı