Gazete Vatan Logo

Pakistan gerginliği İran'ı karıştırdı

Meclis oturumunda Ruhani, teröre karşı gerekli önlemleri almamakla eleştirildi.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, teröre karşı gerekli önlemleri almamakla suçlanıyor.

Mehr Haber Ajansı'nın haberine göre, meclis oturumunda konuşan Zahidan milletvekili Hüseyin Ali Şehriyari, Ruhani'nin talimatıyla kezzaplı saldırılara karşı yargı, içişleri ve istihbarat bakanlıkları tarafından özel komite oluşturulduğunu anımsatarak, terör sorunu konusunda da özel komite oluşturulması gerektiğini dile getirdi.

Şehriyari, "Hükümet ve yetkililer, keşke kezzaplı saldırılara karşı gösterdikleri ilgiyi güneydoğudaki terör konusunda da gösterseydi" ifadesini kullandı.

İran Meclis Başkanı Ali Laricani de ülkenin güneydoğusunda yaşanan terör sorununun halkı endişeye sevk ettiğini belirterek, Milli Güvenlik Komisyonu'nun soruşturma için görevlendirilmesi gerektiğini kaydetti.

İran Pakistan'ı suçluyor

İran'ın güneydoğusunda yer alan Sistan ve Belucistan eyaletinde son günlerde güvenlik güçlerine yönelik saldırılar düzenlenmiş, olaylarda 4 güvenlik görevlisi ölmüştü. Olayları incelemek üzere bölgeye giden bir polis uçağının düşmesi sonucu 7 kişi hayatını kaybetmişti.

Saldırıları bölgede terör faaliyetlerinde bulunan Ceyş-ül Adl adlı örgüt üstlenmişti. Örgüt düşen uçağı da kendilerinin vurduğunu iddia etmişti.

İran, Pakistan'ı teröristlere karşı sınır güvenliğini sağlamamakla suçluyor. İran Devrim Muhafızları Komutan Yardımcısı Hüseyin Selami, saldırıların ardından yaptığı açıklamada, "Pakistan, sınır güvenliğini sağlamaz ise ülkemize yönelik tehditleri bertaraf etmek için müdahale ederiz" ifadelerini kullanmıştı.

Selami'nin açıklamalarından bir kaç gün sonra İran tarafından ateşlenen roketin Pakistan güvenlik güçlerinin aracına isabet etmesi sonucu 1 asker ölmüş, 4 asker yaralanmıştı.

Haberin Devamı