Gazete Vatan Logo

Özgecan'ın tabutunu kadınlar taşıdı

Mersin'de vahşice cinayete kurban giden Özgecan Aslan, son yolculuğuna uğurlandı.

Özgecan'ın tabutunu kadınlar taşıdı

Tarsus ilçesinde, dün sabah saatlerinde cesedi bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın cenazesi defnedildi.

Tarsus'ta kaybolduktan sonra dün sabah Tarsus-Ankara karayolu Çamalan köyündeki Cin Deresi'nde cesedi yakılmış halde bulunan 20 yaşındaki üniversite öğrencisi Aslan'ın, Mersin'deki evine çok sayıda arkadaşı ve vatandaş geldi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz da evin önünde kurulan taziye çadırına gelerek aileye başsağlığı diledi. Aile fertlerinin sinir krizi geçirdiği taziye çadırında, arkadaşları da Özgecan'ın fotoğraflarına "Seni unutmayacağız Özgecan" yazısını yazdı.

Bu arada, Aslan'ın cenazesi Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan alınarak Mersin Şehir Mezarlığı'na getirildi. Cenaze aracından tabutu alan kadınlar, musalla taşına kadar taşıdı.

ANESİNİN FERYATLARI YÜREKLERİ DAĞLADI

Anne Songül ile baba Mehmet Aslan kızlarının tabutuna sarılarak uzun süre gözyaşı döktü. Anne Songül Aslan, gözyaşları içinde "Kızım canım kızım benim. Kanı yerde kalmasın. Benim melek yüzlü kızım. Bebeğim benim. Onları ben nasıl büyüttüm ne emeklerle ne zorluklarla büyüttüm" diye ağıt yaktı.

Haberin Devamı

Sinir krizi geçiren anne Aslan ile baba Mehmet Aslan'a 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti.

İMAMDAN KADINLARA MÜDAHALE

Bu arada cenaze namazını kadınların ön safta kılmak istemesi üzerine tartışma yaşandı. İmam tartışmaya müdahale etti. Daha sonra ise cenaze namazı kadın ve erkeklerin karışık şekilde saf tutmasıyla kılındı. Bu arada, törene katılan kadınlar, "Kadın cinayetlerini durduracağız, Özge'ye uzanan eller kırılsın, Özge için adalet istiyoruz, kadınlar için özgürlük" sloganları atarak alkış ve zılgıtlarla cenazeyi mezara kadar götürdü.

Özgecan Aslan'ın cenazesi gözyaşları arasında toprağa verildi.

Törene, Özgecan'ın ailesi, yakınları ve arkadaşlarıyla çok sayıda kişi katıldı.

Özgecanın tabutunu kadınlar taşıdı