Gazete Vatan Logo

Oturduğu yerden milyonlar kazanıyor!

Kurduğu internet kanalıyla yılda 9 milyon TL kazanıyor.

İsveçli Felix Kjellberg’in kurdupu ve geçtiğimiz yılın en popüler internet kanalı olan ‘PewPewDie’, 4.1 milyarlık izlenme oranıyla rekor kırıyor. Felix, 33 milyon takipçisi ve yılda 9 milyon TL’lik kazancıyla internet dünyasının en çok kazanan isimlerinden biri oldu.

YouTube’taki kanalına oynadığı oyunların görüntülerini koyan ve oyunların oynanışıyla ilgili içeriklere sıkça yer veren Kjellberg, bazı oyun yapımcılarının kendi platformundan cesaret aldığını ve oyunseverlerin bu oyunları izlemesi için yeni oyunlar yaratmaya çalıştığına dikkat çekti.

Kazandığı milyon dolarlara ragmen mütevazılığı elden bırakmayan Felix Kjellberg, internetten tanıştığı İtalyalı sevgilisiyle olan hayatını ilk kez paylaştı. Pek çok kadın hayranı da olan Felix, hayatındaki kadına deli gibi aşık olduğunu anlatarak ‘Hayatımda öğrendiğim bir şey varsa, o da şudur: Eğer gerçekten istediğiniz bir şey varsa onu elde edin’ diyor.

Gothenburg’da bulunan Chalmers Teknik Üniversitesi’nde endüstri mühendisliği okurken okulu bırakan fenomen, ‘Okulda fark ettiğim şey, kimseye benzemediğimdi. Gidip bir şirkette CEO olmak için uğraşacak ve yıllarca mutsuz olacaktım. Bu yüzden okulu bıraktım’ diyor. ‘Ailem bana bütün gün evde oturup bilgisayar oyunu oynamanın beni hiçbir yere götürmeyeceğini söyleyip duruyordu. Şimdi bunun ne kadar absürd bir durum olduğunu anlıyorum’ diyen Felix’in bugüne dek yüklediği en popüler videosu “A Funny Montage” ismini taşıyor ve yüklendiği günden bu yana 51 milyon kez izlendi.

Haberin Devamı