Gazete Vatan Logo

Opel, Astra’nın station wagon modelini dünyaya tanıttı

Yeni Opel Astra Sports Tourer, iki farklı güç seviyesine sahip hibrit seçeneğiyle ilk kez tüketicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Opel, Astra’nın station wagon modelini dünyaya tanıttı

60 yıl önce Opel Kadett Caravan ile başlayan ve ilk Alman station wagon modelinin genlerini günümüz teknolojileriyle birleştiren model, Opel Vizör marka yüzü ve Pure Panel dijital kokpit gibi yeni nesil Opel tasarım unsurlarını bünyesinde barındırıyor. Yeni model, IntelliLux LED Pixel Far teknolojisini kompakt station wagon segmentinde kullanıma sunarken, sınıfının en iyisi ergonomik AGR koltuklarla optimum konfor ve destek sağlıyor.

YENİ MOTORLARI VAR

Motor seçeneklerinin güç aralığı benzinli ve dizellerde 110 HP (81 kW) ile 130 HP (96 kW) arasında değişirken, elektrikli şarj edilebilir hibrit versiyonlarda ise 225 HP (165 kW) seviyesine kadar ulaşacak. Benzinli ve dizel motorlarda altı vitesli şanzıman standart olarak sunulurken, daha güçlü motorlarda isteğe bağlı olarak sekiz vitesli otomatik şanzıman (şarj edilebilir hibrit versiyonlarda elektrikli) sunuluyor. Boyutları ve yükleme alanıyla fark yaratıyor 4.642 x 1.860 x 1.480 milimetrelik (U x G x Y) boyutları ve yaklaşık 600 mm yükleme eşiği yüksekliği ile yeni Astra Sports Tourer, Opel'in station wagon pazarındaki öncülüğünü daha da güçlendiriyor ve aynı zamanda markanın verimli alan kullanımı becerilerini gözler önüne seriyor. Daha kısa olan ön bölüm sayesinde toplam uzunluğu önceki nesilden 60 mm kısa olsa da, yeni model yeni Astra Hatchback’ten 57 mm daha uzun ve 2.732 mm (+70 mm) ile oldukça uzun bir dingil mesafesi kullanıma sunuyor.

Haberin Devamı

BAGAJ HACMİ BÜYÜDÜ

“Intelli-Space” hareketli zemin ile esnek bagaj kullanımı Yeni Astra Sports Tourer, arka koltuk sırtlıkları dik konumdayken 608 litrenin üzerinde bir bagaj hacmi sağlıyor. Arka koltuk sırtlıkları katlandığında ise bagaj hacmi 1.634 litrenin üzerine ulaşıyor. Ayrıca, standart olarak sunulan üç parça koltuk sırtlıkları katlandığında tamamen düz bir yükleme zemini elde ediliyor. Şarj edilebilir hibrit versiyonlar, 548 litre ve 1.574 litrenin üzerinde bagaj hacmi kullanıma sunuyor. İçten yanmalı motor seçeneklerinde bagaj hacmi, opsiyonel “Intelli-Space” ile optimize edilebiliyor. Bu hareketli yükleme zemini tek elle, yüksek ve alçak olmak üzere farklı pozisyonlarda ayarlanabiliyor ve 45 derecelik bir açıyla sabitlenebiliyor. Araç önümüzdeki günlerde Avrupa'da pazara çıkacak.

Haberin Devamı