Gazete Vatan Logo

Operasyonlara hükümetten ilk tepkiler

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş paralel yapı" operasyonu kapsamındaki gözaltılara ilişkin, "Yapılan işlemlerin sonucunu göreceğiz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Konyalı Sanayici ve İş Adamları Derneği (Konsiad) üyeleri ve Trakyalı iş adamlarının Keşan ilçesinde düzenlenen toplantısında, gazetelerin operasyona ilişkin sorularını yanıtladı.

Kurtulmuş, operasyonun teferruatını ve hangi gerekçelerle yapıldığını şu an bilmediğini söyledi. Herkesin duruma bakacağını ifade eden Kurtulmuş, "Yapılan işlemlerin sonucunu göreceğiz. Bir şey söylemeyi bu aşamada uygun görmüyorum" dedi.



Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğunu belirterek, "Gerekli değerlendirmeleri süreç içerisinde zaten kamuoyu da yapar. Yanlış yapan yanlışının bedelini öder. Ama şu anda daha çok yeni haberler, bakalım" diye konuştu.

BAKAN ALA KONUŞMADI

İçişleri Bakanı Efkan Ala, bugün sabah “ 14 Aralık Operasyonu” kapsamında STV'ye yönelik yapılan operasyonla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplamadı. Dün akşam uçakla Erzurum'a gelen İçişleri Bakanı Efkan Ala geceyi Palandöken'deki Xanadu Snow White otelde geçirdi. Bakan Efkan Ala partisinin Ağrı İl Kongresine katılmak üzere otelden çıkışta gazetecilerin operasyonla ilgili sorularını yanıtsız bıraktı. Tek kelime etmeyen Bakan Ala, Erzurum Büyükşehir belediye Başkanı Mehmet Sekmen (AKP) ile birlikte makam aracına binerek Ağrı'ya doğru hareket etti.

Haberin Devamı

ÇİÇEK: HEPİMİZİN ARZUSU GERÇEĞİN ORTAYA ÇIKARILMASIDIR

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin, "Hepimizin arzusu, gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. Bunun dışında bir şey söyleyemem" dedi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş'ın vefat eden ağabeyi Ahmet Elitaş'ın cenaze törenine katılan Çiçek, daha sonra Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi Anadolu Harikalar Diyarı'na geçti.

Çiçek, burada bir gazetecinin İstanbul merkezli "paralel yapı" operasyonuna ilişkin sorusu üzerine, "Radyodan dinlediğim kadarıyla, adli bir vakadır, adli bir işlemdir. Ben o konuda bir şey söylemem. İlk defa da yapılıyor değil. Hepimizin arzusu, gerçeğin ortaya çıkarılmasıdır. Bunun dışında bir şey söyleyemem" diye konuştu.

Haberin Devamı