Gazete Vatan Logo

Online GSS Borç Sorgulama Ve SGK Bağkur Borcu Sorgulama İşlemleri

Kendi primlerini ödeyen Bağkur GSS sigortalıları için borç ödeme ve takibi çok önemlidir. Bu açıdan GSS borç sorgulama veBağkur borcu sorgulama online olarak sık sık yapılmalıdır. Detaylara bakalım.

Online GSS Borç Sorgulama Ve SGK Bağkur Borcu Sorgulama İşlemleri

Bağkur’da kişilerin kendi primlerini ödemesi gerekmektedir. Her ay için yapılacak prim ödemesi ile birlikte sigorta için gerekli olan gün kriteri de sağlanacaktır. Emeklilik dönemine kadar bu şekilde ödemelerin aksatılmadan yapılması gerekmektedir. Aksi halde her ay içi kişi borçlanacak, sonra da borç miktarı ödenmeyecek kadar yükselecektir. Bu nedenle Bağkur’lu olan kişilerin Bağkur borç sorgulama yapması gerekmektedir. Bağkur borç sorgulama için e devlet kapısı üzerinden yardım almanız gerekir.

GSS BORÇ SORGULAMA

SGK BORÇ SORGULAMA

BAĞKUR BORÇ SORGULAMA

E devlet kapısından yapacağınızBağkur borç sorgulama sonrasında toplam borcunuzu görebilirsiniz. Bağkur borç sorgulama için 4B hizmetlerinin tercih edilmesi gerekir. Böylece ekranda Bağkur borç sorgulamakapsamında ne kadar Bağkur borcunuzun olduğunu görebilirsiniz. Bağkur borç sorgulama hizmetini istediğiniz zaman kullanabilirsiniz. Edevlet üyeliğinizin olması bu işlemi yapmanız için yeterli olacaktır.

GSS Borç Sorgulama

Bağkur dışında GSS için de prim borcu sorgulaması yapılabilmektedir. GSS borç sorgulamasında güvencesi olmayan vatandaşların direk sigorta kapsamında alınması nedeniyle milyarlarca borç çıkabilmektedir. Borcu olan milyonlarca kişi olduğu için devlet tarafından da bu konuda gerekli çağrılar yapılarak vatandaşların GSS ile ilgili işlemlerini yapması istenmektedir. Vatandaşlar ilk olarak GSS borç sorgulama yaparak borç ve sigorta durumlarını kontrol etmesi gerekmektedir.

Haberin Devamı

GSS borç sorgulama sonrasında ise eğer borç görünüyorsa, en kısa süre içerisinde gelir testinin yaptırılması gerekmektedir. Yapılacak olan gelir testi ile birlikte GSS borç sorgulama ile ulaştığınız borçlar, tekrar yapılandırılacaktır. Böylece vatandaşlar kendi gelirlerine uygun olan prim miktarı üzerinden borçlanmış olacak ve bu borcunu ödemesi gerekecektir.

Hem Bağkur hem de GSS borcu olan vatandaşların borçlarını ödemesi için SGK web tahsilat servisini kullanması ve ödemesini yapması mümkündür. İlgili servis SGK’nın resmi tahsilat servisi olduğu için yapacağınız ödemeler direk ekranlara yansıtılacaktır.

Haberin Devamı