Gazete Vatan Logo

On Numara çekilişi sonuçları açıklandı! - İşte MPİ 1 Mayıs 2017

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen On Numara çekilişinin bugün 769. hafta çekilişi yapıldı. Geçen hafta on bilen ve büyük ikramiyeyi almaya hak kazanan talihli tam 293 bin 160 liralık ikramiyenin sahibi oldu. Bu hafta On Numara çekilişi sonuçlarına göre ise...

On Numara çekilişi sonuçları açıklandı! - İşte MPİ 1 Mayıs 2017

Geçen hafta Milli Piyango İdaresi’nin düzenlemiş olduğu On Numara çekilişi sonucunda, büyük ikramiye için kuponun Adana’nın Ceyhan ilçesinden yatırıldığı tespit edildi.

ON NUMARA ÇEKİLİŞ SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıdaki link bilgilendirme amaçlıdır.

On Numara Çekilişinde Geçen Hafta Dağıtılan İkramiyeler

Geçen hafta 10 bilen 1 talihli 293 bin 160 lira 55 kuruşluk ikramiyenin sahibi oldu.

Milli Piyango İdaresi tarafından yapılan açıklamaya göre; 9 bilen 122 talihli bin 602 lira 95 kuruş, 8 bilen 2 bin 551 talihli 76 lira 70 kuruş, 7 bilen 23 bin 122 talihli 16 lira 10 kuruş ve 6 bilen 127 bin 871 kişi de 3 lira 5 kuruş ikramiye alacak. Bunlar dışında çekilişte hiçbir numara için doğru tahminde bulunamayan 156 bin 229 kişi de 3 lira 25 kuruş alacak.

Çekiliş ile birlikte toplamda 1 milyon 954 bin 397 lira 15 kuruş ikramiye dağıtımı gerçekleştirildi. Çekiliş ile 779 bin 306 lira 19 kuruş kamuya aktarıldı. Şans Oyunları Vergisi olarak da 434 bin 310 lira 48 kuruş aktarım yapıldı.

On Numara İkramiyeleri Nereden Alınır?

Haberin Devamı

On Numara çekilişleri, Milli Piyango İdaresi tarafından her hafta Pazartesi günleri yapılmaktadır. On Numara çekilişi sonucunda ikramiye kazanan talihlilerden;

6 ve 7 bilenler bayilerden,

8 ve 9 bilenler bayilerden ve Milli Piyango İdaresi şubelerinden,

10 bilenler Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü’nden ikramiyelerini tahsil edebilirler.

Çekiliş sonucunda hiçbir sayı için doğru tahminde bulunamayan kişiler de ikramiyelerini bayilerden alabilirler.

On Numara Nasıl Oynanır?

On Numara oynanan kuponların üzerindeki kolonlarda 1’den 80’e kadar sayılar bulunmaktadır. 80 sayı içinden 10 sayı seçilir ve işaretlenir. Böylece bir kolon doldurulmuş olur. Çekiliş için istenilen sayıda kupon doldurulabilir. Oynanan kuponda çoklu çekiliş işaretlenip, oynanmış olan numaralar 2, 3 ya da 4 çekiliş içinde oynanmış sayılabilir.

Düzenlenen çekiliş sonucunda 22 tane sayı belirlenir. Bu sayılardan 6, 7, 8, 9 ve 10 sayı bilenlere ikramiye ödemesi yapılır.

On Numara ile İlgili Bilinmesi Gerekenler

Haberin Devamı

18 yaşından küçük olanlar On Numara oyununu oynayamaz. Oynayarak ikramiye kazanılmış olsa bile ikramiye hakkı bulunmaz. Çekilişler için alınacak biletler, Milli Piyango İdaresi tarafından yetkilendirilmiş olan bayilerden alınmalıdır. Yetkisi bulunmayan yerlerden ya da kişilerden alınan oyun biletleri için ikramiye ödemesi yapılmaz.

On Numara çekilişi ile dağıtılacak olan ikramiye miktarı, o hafta elde edilmiş olan hasılat üzerinden hesaplanır. Çekilmiş olan numaraları bir grup içinde bilen çıkmazsa, bu grup için belirlenmiş olan ikramiye tutarı bir üst grubun ikramiye tutarına dahil edilir. Çekilişin gerçekleştirildiği hafta 10 bilen kimse çıkmaz ise bu grup ikramiyesi devreder ve sonraki haftanın 10 rakamını bilen talihlilere dağıtılır. Talihliler kazandıkları ikramiyelerini bir yıl içinde almalıdır. Bir yıl içinde alınmamış olan ikramiyeler zaman aşımına uğrar ve ikramiye ödemesi bir yıl sonunda yapılmaz.

Alınan biletlerin arka kısmına ad ve soyad yazılmalı, imza atılmalıdır. Bu işlem ile ikramiye kazanılması durumunda ispat için kolaylık sağlanır.

Haberin Devamı