Ooh biraz da şuralarıma 2016 biraz da buralarıma 2016

2015'i başımıza gelen her musibetin sorumlusu olarak görüp gömmelere doyamadığımız, 2016'ya bir sürü umutlar bağlayıp pamuklara sarıp sarmaladığımız şu günlerle ilgili iki kelam da ben edeyim dedim sayın okuyucu kardeş...

Her şeyi bildiğini iddia ettiği halde kendisine faydası olduğunu görmediğimiz bir sürü medyumun, bir sürü kahve falcısı, bir kamyon kolpa astroloğun boy boy röportajlar verip "2016'da Seda Sayan bir daha evlenecek" "Putin antropoza girecek" "Alişan'la Lerzan Mutlu bir kere daha küsecek" gibi son derece gereksiz, gaz çıkarıp çıkarıp ipe dizmelik yorumlar yaptığı şu zamanda ben niye eksik kalayım ki di mi hem?

2015'in en büyük sanal mecra akımının "stalklamak" olduğu su götürmez bir gerçek mesela. En çok kullanılan tweet kalıbının "üzdünüz" olduğu çok bariz. Sosyal medya 2015'te büyük sınavlar verdi. Sanal mecralarda özgürlükler konusunda sıkıntılar var. Politikacılarımız kendi lehlerinde olduğunda alkış tuttukları sanal dünyayı, aleyhlerinde bir şey yazıldığında tukaka ilan etmeye bayılıyorlar. Oysa dünyanın en iyi insanı da olsalar mutlaka birileri oraya hoşlarına gitmeyen bir şeyler yazacaktır. Umalım 2016, sanal mecralarda özgürlüklerin arttığı, kimsenin kimseyi düşüncelerinden dolayı linç etmediği güzel bir yıl olur.

Haberin Devamı

Her şeyi yeni yıldan beklemeyin, bir adım atarsak 2016 koşacak...

Şunlardan biri ya da birkaçına "evet" cevabı veriyorsan sen de "2015 iyi bir yıldı" diyebilmelisin bence;

-Yeni biri girdi mi hayatına şöyle seni heyecanlandıran? İçini kıpır kıpır yapan, yanım da olsa da yesem dediğin?

-Sanal mecralarda layk sayın arttı mı? Ya da ne bileyim Twitter'da takipçi sayın falan?

-O yalaka iş arkadaşından önce terfi ettin mi?

-"Saçmalama tabii ki sensiz olmaz" diyen dostların var mı? İlla seni yanlarında görmek isteyen, hesapsız kitapsız hep yanında olan?

-Herkesin iyi kötü kriteri farklı tabi. Hepimizin farklı dertleri var şu dünyada. Tamam klişe ama her şeyin başı sağlık be kardeşim öyle değil mi?

Velhasıl kelam hepimiz çok meraklıyız yeni yıla büyük umutlar bağlamaya. Yanlış anlamayın bu yaptığımız kötü bir şey demiyorum. Ruhu beslemek için böyle motivasyonlar gerek tabi. Kendimizi yenilemeliyiz. Ama her şeyi de 2016'dan beklememek lazım. Biz de kendi içimizde bir şeyleri değiştirmeliyiz gerekirse. Bazı eksiklerimizi gidermeli, bazı arızalarımızı onarmalıyız. Biz bir adım atarsak 2016 koşacak, buna inanalım yeter. 30 yaşından sonra tüm hayatını değiştirmiş, hayallerinin yakasına yapışabilmiş biri olarak söylüyorum bunları. Biz istersek her şey mümkün...

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR