Lizbon merkez, ah be Tolga çok üzüldü herkes

Bu hafta güzel Beşiktaşımızın Sporting Lizbon maçı için Avrupa’nın dibinde, Portekiz’deydim. Yol tam tamına 5 saat sürüyor. Neyse ki içimdeki adrenalin ve yanımdaki Zafer Algöz abimle o 5 saatin nasıl geçtiğini anlamadım. Fakat gel gör ki Lizbon’dan dönüşümüz Lizbon’a gidişimiz kadar eğlenceli olmadı. Beşiktaş talihsiz bir mağlubiyet aldı ve hepimizi derin kederlere gark ederek elendi.

Aklımda şunlar kaldı:

- Sabah kahvaltısında karides yiyen portekizli abi seni hiç unutamayacağım. Çünkü midemi kaldırdın ölüyordum. Okyanusa kıyın var diye bu kadar abartılmaz ki lan. Hayır yani Bursadaki adam iskenderle mi başlasın güne?

- Nata diye bir tatlıları var, yerlere göklere sığdıramıyorlar. Ama yok yani, öyle muhteşem, öyle akılda kalıcı bir şey değil. Adamlar öyle bir pazarlıyorlar, öyle bir ittiriyorlar ki her bi şeylerini Antep’teki adam bana “abi Portekiz’de mutlaka nata ye” diyor. Lan senin dibinde mis gibi baklava var, bunu nasıl dersin oradan sen!

- Zafer Algöz abi sen çok tatlı, çok komik, çok mütevazı, çok tatlı, kral bir adamsın. Yanına tanışmak ve fotoğraf çektirmek için gelen 2000 küsür Beşiktaş taraftarının hiçbirini kırmadın. O nasıl bir sevgi, o nasıl bir saygı, nasıl bir aidiyet.

Haberin Devamı

- Sevgili kalecimiz Tolga Zengin, her futbolcunun formsuz zamanları olur. Sanırım sen de şu an böyle bir dönem yaşıyorsun. Eminim geçecektir bu dönem, ama niye bize patladı be abi? Ah be abi ah be, çok üzdün bizi.

- Yaklaşık 1 buçuk saat statdan çıkmamızı bekleyip, çıkışta yol kenarlarına dizilip hepimizi alkışlayan, kaşkollarını berelerini bayraklarını bizlerle değiştirmek isteyen Sporting Lizbon taraftarı ise muhteşemdi. Ben zaten duygusal salak, gözlerim hemencecik doluverdi. Tabii bu mutlu tabloyu Portekizli polis abilerim bozmakta gecikmedi. Yahu bırakın insanlar sarılsınlar, koklaşsınlar, neyin peşindesiniz.

- Maçtan birkaç saat önce taraftarları marinada, deplasman meyhanesi dedikleri bir lokalde ağırlayıp okyanusa karşı rakı ikram eden Mey İçki’ye de ayrıca tebrikler. Atlas Okyanusu Atlas Okyanusu olalı böyle atraksiyon görmedi.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR