Yine geldiler

Merhabalaştıktan hemen sonra "Yılbaşında ne yapıyorsun?" sorusunu yapıştıran sosyal manyaklar. "Eşeğin şeysi restoranda yemek yedikten sonra, ebenin hörekesi gazinosuna gitcez gelcen mi?" diyorum ben ısrarla soranlara.


- "Noel baba adam olsaydı bacadan değil kapıdan girerdi" diyen, "O çam ağaçları oranıza buranıza monte olsun" diyen içimizdeki İsviçreli bilim adamları. Ya canım kardeşim, yılbaşını kutlamak bizim kültürümüzde olmasa da çam ağacıyla süsle noel babayla falan işi deliliğe vuruyoruz, acısıyla tatlısıyla biten koca bir yılı ağlayarak değil eğlenerek uğurlamaya çalışıyoruz işte. ÂSanki çok sıradan bir şeymiş gibi; “Sevdiklerinize ev alın, araba alın, Trabzon burma alın. Ne o, yoksa onları sevmiyor musunuz?" alt metniyle yılbaşı kredisi veren, vur deyince öldüren bankalar.

- 2016'da Sinan Akçıl'ın sesi çatallaşmayacak, Sibel Can 300 kilo daha verecek, Bülent Ersoy evlenip çoluğunu çocuğunu kesecek gibi ünlü kehanetleri yapan medyumlar.

- Kendi evine neredeyse Schengen vizesiyle misafir alan ama "Yılbaşı gecesi sizin evde parti yapalım!" demekten imtina etmeyen ‘Çakal Carlos’ kan emici arkadaşlar.

Haberin Devamı

- "Yılbaşı gecesi hangi ünlü ne kadar alıyor?" haberleri ve okuyana "Yeminlen boşuna çalışıyoruz, hadi ölelim!" dedirten astronomik rakamlar.

Sanki artık baydı gibi

- Sabahın köründe 3-5 kişinin toplaşıp bağıra çağıra magazin konuştuğu TV programları.

- Gecenin yarısında 3-5 kişinin toplaşıp bağıra çağıra futbol konuştuğu TV programları.

- Kimseye fırsat vermeyen talk şovcu abilerin lafa gelince "Artık yeni birileri gelmeli" demeleri.

- Dizilerin, programların Trending Topic olması için para mukabili yapılan feyk sosyal medya ittirmeleri.

- Daha yayınlanmadan "O dizi tutmaz, bu film iş yapmaz, o kitap okunmaz" diye ahkam kesenler.

DİĞER YENİ YAZILAR