Gazete Vatan Logo

Öğretmene acımasız saldırı

Gaziantep’te sınıf öğretmeni Mustafa Koç (35), okumayı öğrendiği için yanağını sıkarak tebrik ettiği öğrencisinin ailesi tarafından saldırıya uğradı.

Öğretmene acımasız saldırı

Solmaz Güzel İlkokulu’nda görevli 14 yıllık öğretmen Mustafa Koç, iddiaya göre, okumayı öğrenen öğrencisini tebrik için ‘makas alma’ denilen hareketi yaparak yanağını sıktı. Bir süre sonra öğrencinin yanağı kızardı. Eve giden öğrencinin yanağındaki kızarıklığı fark eden annesi, oğluna ne olduğunu sordu. Öğrenci, öğretmenin yanağını sıktığını söyledi. Kadının durumu anlattığı eşi, öğretmen Koç’u arayarak, oğlu hakkında konuşmak için okulun yakınında bulunan kendisine ait oto yıkamacıya çağırdı. Mustafa Koç, kendisi gibi öğretmen eşi Özlem Koç’u okul çıkışında yanına alarak velinin işyerine gitti.

Boyun kemiği kırıldı

Burada öğrenci velisi ve yanında bulunan 4 yakını, bir anda Mustafa Koç’a saldırdı. Öğretmene işyerindeki aletlerle vuran ve tekme tokat döven grup, eşi Özlem Koç’u da yumrukladı. Öğretmen Mustafa Koç, eşinin ihbarıyla gelen sağlık görevlileri tarafından ambulansla Şehitkamil Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Acil serviste müdahale edilen Mustafa Koç’un boyun kemiğinin kırıldığı belirlendi. Koç, hayati tehlikesi nedeniyle yoğun bakım ünitesine alındı. Öğretmen çiftin şikayeti üzerine gözaltına alınan isimleri açıklanmayan 5 kişi ise emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Yaşadıklarını gözyaşları içinde anlatan Özlem Koç, eşinin, en mutlu olması gereken 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde yaşam savaşı verdiğini söyledi.