Gazete Vatan Logo

Öfke de hitabet sanatı!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il başkanlarına yaptığı konuşmada, yine medyaya yüklendi, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı eleştirdi

Türban konusundaki eleştirilere öfkeyle yanıt veren Başbakan , 'öfkenin de bir konuşma sanatı olduğunu' savundu.


İŞTE O ÖFKELİ KONUŞMA:

CEVAPSIZ KALMAZ

Hizmet anlayışımızı farklı değerlendirenler olabilir. Onlara saygı duyarız. Şunu onların da kabul etmesi gerekir ki, bizlere karşı gösterilen farklı yaklaşımlar da biz bunlara karşı cevapsız kalamayız. Onların da cevabını vermek durumundayız. Zira bize de inanan, güvenen bu ülkede bir kitle var. Bu kitle sessiz yığınlar olarak yıllar yılı bekledi. Onun diline tercüman olacak siyasetçiler olarak buraya gönderdi. Onların diline tercüman olmak da bizim görevimiz.

AKP BÖYLE İKTİDAR OLDU

1994'te İstanbul'un belediye başkanlığını yaptım. Aynı dönemde Melih bey Ankara'da başkanlık yapmaya başladı. Soruyorum Allah aşkına o belediye başkanlığı döneminde halkımızın hangi katmanları bizden olumsuz bir yaklaşım gördü. Acaba onların yaşam tarzlarına biz olumsuz yaklaşım gösterdik. Bunu ispatlayabilirler mi? Cımbızlayarak kenarda kalan şeyleri haber yaptılar. Ama tutmadı. Neye dayanarak söylüyorum. Çünkü halkımız bizleri büyüttükçe büyüttü, bugünlere getirdi. Şimdi buyurun, Antalya CHP'nin nin kalesiydi, şu anda akpli belediye başkanı var, acaba kimin yaşam tarzına biz dokunduk, akp zihniyeti orada ne yaptı, tüm halka hizmeti götürmüyor mu, Antalya nın tarihinde böyle bir hizmet verilebilmiş mi, Sayın Baykal dikili ağacın var mı Antalya da, bunu bize göster, yok.



LAİKLİK LAİKLİK DİYE DİYE

Baykal yatıyor kalkıyor laiklik, laiklik. Başka bir şey konuştuğu yok. Laiklik diyerek bu ülkede laikliği yozlaştırdı bu Baykal. Laiklik bu değil ki. Tüm katmanlarına inanç gruplarına eşit mesafede olmak, onları güvence altına almaktır. Ama Baykal akşam yatıyor başka sabah kalkıyor başka, hizmet için ne yaptın bu ülkede, insanlar arasında ayırım yapmak varsa bu senin kitabında yaşam tarzında var, bizde yok.

ÇIPLAK KADINLARI BASIYORSUNUZ

Bizim ilkelerimizde başı örtülü başı açık diye bir ayrım yoktur, olamaz. Başı açık olan kardeşim, kardeşim; örtülü olan kardeşim o da kardeşim. Biz yaradılanı yaradan ötürü sevme anlayışla bu yolda hizmete devam ediyoruz. Kusura bakmasın Baykal veya benzerleri gibi değil. Onlarla aynı istikameti paylaşan kusura bakmasın medya gruplarıyla da aynı düşünmüyoruz.
Bizi çarşafa sokacaklar diyorlar. İnsaf, affedersiniz gazetelerinizin başköşelerinde bu toplumun ahlak değerleriyle tamamen ters düşen çırılçıplak kadın resimlerini siz basıyorsunuz. Basıyorlar mı, basıyorlar. Affedersiniz ilavelerinde her şey tamamiyle ortada. Hangi müdahale yapıldı?
Ne haliniz varsa görün, halk sizi nereye getirirse getirir gazetenizi beğenirse alır beğenmezse alır, ne istiyorsunuz, gazetelerinizi de toptan biz mi satın alacaktık, bunu mu bekliyorsunuz.



BAŞI AÇIĞA GARANTİ SAFSATA

Başı açık olanların geleceği garanti olma gibi safsatalarına asla uymayın ve ben bu açıklamalar sebebiyle halkıma tekrar sesleniyorum, bu tuzağa benim halkım düşmez, ama sakın bu oyuna gelmeyin. Biz ilk kez idarede değiliz bu ülkede, 94 de yerel yönetimde. 2002'den itibaren hükümetteyiz, merkezi yönetimde varız yerel yönetimlerde varız nasıl şu ana kadar hiçbir başı açık kardeşim bu ülkede bizden olumsuz bir şey görmediyse bundan sonra da görmez göremez.

BUNLARIN KADIN HAKKINA İNANMAYIN

AKP'nin grubu ortada. Bizim şu anda yüzde 10'a yakın kadın milletvekilimiz var. CHP'nin yüzde kaç var, parmak sayılarını geçmez. Hani kadına değer veriyordun, hani ispat et. Bunların kadın hakları inanmayın, onun için kısa kısa geliyorlar. Asıl kesenler onlar, başı örtülü olarak bu ülkede eğitim öğretim hakkının önünü kesme bunun laiklikle yakından uzaktan ne alakası olabilir.


DIŞ BASINI İNCELETTİM, ÇOĞUNLUĞU YALAN

Bunu gündeme getirenler bunlar. Ne alakası var, dünyada laiklik bir bizde mi var arkadaşlar. Batı ülkeleri bir çoğu laik sistem, ABD, İngiltere var mı bir sıkıntı yok. Batı gazetelerinden haberler diye köşe yazıları diye alıyorlar. İncelettim büyük çoğunluğu yalan, uydurma haberler.

ÖFKE DE HİTABET SANATIDIR

Kafaları bulandırmaktan başka bir dertleri yok. Öfkeli olduğumu söylüyorlar öfke de bir hitabet sanatıdır. Çünkü ben zulmü alkışlayamam zalimi de asla sevemem. Kusura bakmasınlar. Yumuşak başlıysak uysal koyun değiliz, bunu da bilmeleri lazım.

ÖYLE YANAK YOK BİZDE

Şu anlayışın mensubu da değiliz; bir yanağına vur öbür yanağını çevirsin. Kusura bakmasın öyle yanak bizde yok. Çünkü adalet bu değildir. Onun için adaleti, kalkınmayı, özgürlükleri demokrasiyi belli kesimler için sadece kendimiz için istemedik.

BASKI GÖREN AKP'YE SIĞINSIN

Boş yere vehim üretiyorlar, o vehimlerin müşterisi bu ülkede kalmadı. AKP her bir vatandaşımızın yaşam tarzının düşüncesinin inacının güvencesi, koruyucusudur. Eğer bazı vatandaşlarımız samimi bir endişe içindelerse siz gerilim ve kutuplaşma üretenlere aldırmayın, bu ülkede herkesin hakkını hukukunu korumak bizim öncelikli görevimizdir.Özgürlüğünüzü ne zaman baskı altında hissederseniz bizi daima yanınızda bulacaksınız. Horlanan dışlanan ayırımcılık gören her kim varsa onun sığınacağı liman AKP iktidarıdır.

PROVAKASYON OLABİLİR:

Hepimiz her türlü provakasyonu tahriki boşa çıkaracak kadar medeni bir ülkenin vatandaşlarıyız. Provakatif bir çok şeyler olabilir. Bunlar özel çekimlerle birlikte mağazalarda falan görüntülerini ortaya koyanlar da oluyor. Simitçi yanın da özel ekipler, orada çekip akşam izle, artık bu oyunlara gelmeyiniz. Artık bu oyunlar tedavülden kalktı, bunu daha önce izlemiştik haberleri olsun.

SEVSİNLER SİZİ!

Diyorlar ki, 'Şu anda başörtüsü meselesi sadece hükümetin ekonomik noktadaki sıkıntıları gündemden kaldırmak için çıkardığı bir senaryodur.' Sevsinler seni. Ne var ekonomide? 2008'e girdik, nasıl girdik, buyurun enflasyon fırladı mı, yok tam aksine düştü. İhracat düştü mü tam aksine yükselmeye devam etti. Neden rahatsız oluyorsunuz, sıkıntılı olan ne var? Halkımıza olumsuz yansıyan ne oldu, böyle garip garip şeyler ifade etmek suretiyle halkı kandıramazsınız. Şu anda Türkiye de 12 milyonun günlük harcadığı rakam bir dolar açlık sınırında. Bunu neye göre söylüyorsun? TÜİK'e göre diyorsan biz geldiğimizde de 18 milyon deniyordu, 12'ye düşmüş, onu niye söylemiyorsun, milleti aldatmayın dürüst olun.

SADAKA TOPLUMUNU SİZ BIRAKTINIZ

Hükümet neden kömür erzak dağıtıyor diyorlar, bu toplum sadaka toplumu oldu diyor. Siz bize böyle bir toplum bıraktınız da ondan oldu, biz bu hale getirmedik ki kucağımızda bulduk. Böyle bulduk diye, kenarda durun mu diyeceğiz?

411 ELİ KAOS GÖSTERİRSEN, ELEŞTİRİYİ ALIRSIN

AKP'nin hizmetten başka bir derdi yok, bunu görmüyor. Görse çıkar hesapları bozuluyor. Bozulmaması için o çıkar hesaplarını bu yaygaraları koparıyorlar. 'Biz diyor ne yaptık, eğer iktidar yanlısı olsa idik onların yanında olurduk diyor. Biz sizi niye eleştiriyoruz biliyor musun? Yaptığınız eleştirilerden dolayı değil, ama sen 411 eli bu ülkede kaos eli olarak gösterirsen bu eleştiriyi alırsın. 411 el kaosa kalkmaz ve kalkmadı. Ama siz maalesef kaosun tarafı oldunuz. Hala olmaya devam ediyorsunuz.

ÖFKE DİYORSAN, ÖFKE VARDIR

Siz halkımın oraya seçip gönderdiği bu ellere kaos eli diyemezsiniz, bu hakareti saygısızlığı yapamazsınız, yaptığınız zaman bunun cevabını bizden bulursunuz, bulacaksınız. beğenmemek başka bir şeydir ama yasama organına kaos organı, bu ellere kaos eli demek kusura bakmayın kimsenin haddine değildir. Buna öfke diyorsa ha öfke vardır. Biz oraya öyle birilerinin siparişi üzerine gelmedik. Dağ taş demeden koştuk dolaştık halkımıza anlattık. Halkımız da bu görevi veriyorum dedi, haklarımı savunacaksın diye gönderdi, yapılan odur.

Haberin Devamı