Gazete Vatan Logo

O villada Öksüz’e Gülen talimat verdi

Genelkurmay çatı davasında ifade veren eski albay Hakan Bıyık, darbe planı yapılan villadaki toplantıda 3 gün kaldığını, Adil Öksüz’ün Fetullah Gülen ile görüşme yaptığını anlattı

O villada Öksüz’e Gülen talimat verdi

Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlerle ilgili sözde “Yurtta Sulh Konseyi” üyelerinin de aralarında yer aldığı 224 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nce, Sincan’da görülen duruşmaya, darbe girişiminden sonra itirafçı olan ve gizli tanık olarak “Şapka” kod adı verilen eski Foça Jandarma Komando Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanvekili Albay Hakan Bıyık’ın beyanlarının alınmasıyla devam edildi.

Bıyık, firari Adil Öksüz ile tutuklu generaller Mehmet Partigöç, Gökhan Şahin Sönmezateş, Ömer Faruk Harmancık’ın da bulunduğu Ankara’daki villada yaşadıklarını anlattı. Villaya 6 Temmuz’da girdiğini, kapıyı tutuklu sivil imamlardan Harun Biniş’in açtığını, villadan 9 Temmuz’da ayrıldığını anlatan Bıyık, “Adil Öksüz de vardı. Öksüz, yan odada Fetullah Gülen’le görüştükten sonra Gülen’in, ‘Siz Hulusi Akar’a söyleyin, bu yaz emekli edilmesi gündemde. Onu ikna edin’ dediğini anlattı” dedi. Bıyık, “Mehmet Partigöç’e, Genelkurmay ve Kızılay’a darbeye karşı insanlar gelirse ne olacak diye sordum. ‘Bir şey olmaz, zaten tanklar gelir’ yanıtını verdi” diye konuştu.

Haberin Devamı

Sanık eski Tuğamiral Ömer Faruk Harmancık’ın darbe toplantısının yapıldığı villada olmadığını iddia etmesi üzerine Bıyık, “FETÖ’cü olduğunuzu, neden orada bulunduğunuzu biliyorum” dedi. Sanıklardan birinin, “darbe girişiminden önce bildiklerinizi gidip anlatmadığınız için pişman mısınız” sorusuna da, “Elbette, sonuna kadar pişmanım” yanıtını verdi.

Konseyde Dişli varmış

Darbe girişiminden sonra itirafçı olan ve “Kuzgun” kod adıyla beyanlarda bulunan eski tuğamiral Halil İbrahim Yıldız, açık kimliğiyle tanık olarak ifade verdi. Yıldız, “Katıldığım ikinci toplantıda Ömer kod isimli şahıs, bir konsey oluşturulacağı ve içinde Akın Öztürk, Mehmet Dişli, Mehmet Partigöç, Ömer Faruk Harmancık, Sinan Sürer ve yanlış hatırlamıyorsam İrfan Arabacı’nın olacağını söylemişti” dedi.