Gazete Vatan Logo

O polis Mayıs’taki duruşmaya gelecek!

O polis Mayıs’taki duruşmaya gelecek!

Gezi eylemlerinde Ethem Sarısülük’ü öldürmekle suçlanan polis Ahmet Şahbaz, dünkü duruşmada yoktu. Mahkeme Şahbaz’ın 26 Mayıs’taki duruşmaya getirilmesine karar verdi.

Ethem Sarısülük’ün ölümüne ilişkin davanın 4. duruşması, “çekinme” kararı kabul edilmeyen Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Duruşmaya, Ethem Sarısülük’ün ailesinin yanı sıra Gezi eylemleri sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, CHP’li Milletvekilleri Mustafa Balbay, Sezgin Tanrıkulu, Aylin Nazlıaka, İlhan Cihaner ve Hüseyin Aygün, sanatçı Pınar Aydınlar da katıldı.


‘Uyuyan savcı’ yok

Sarısülük ailesini müdafiliğini 100 avukat yaparken, yakın zamanda tahliye edilen Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı da cübbesiyle duruşmada hazır bulundu. Davanın önceki celsesinde “uyuduğu” yönünde fotoğrafları sosyal medyaya düşen savcısı Mustafa Şahin’in yerine savcı Ayhan Bozlak görev yaptı.


‘Sanık niye gelmedi?’

Müdahil avukatlarından Murat Yılmaz, mahkemenin “çekinme kararı” verdiği 2 Aralık 2013’teki celsenin tamamlanmadığını, sanığın sorgu ve savunmasının bitmediğini belirterek, “Bütün itirazlara rağmen, sanığın Şanlıurfa’dan sesli ve görüntülü olarak ifadesinin alındı. Yüzyüzelik ilkesi ihlal edildi. Katil sanık polise soru soramadık. Altında imzası bulunan ve olaydan sonra tutulan tutanağı gösteremedik. Ahmet Şahbaz’ın burada mutlaka hazır edilmesi gerekirdi. Neden getirtilemediğine ilişkin ara karar verilsin” dedi.


‘Tutanak araştırılsın’

Mahkeme heyeti doğrudan soru yöneltilmesi ve tutanağa ilişkin hususların tutanak gösterilerek sorulması için sanık Şahbaz’ın duruşmada hazır olmasına yönelik çıkarılmasına karar verdi. Sanık avukatı Uğur Ceyhan, müvekkilinin gelecek celse duruşmada hazır edilmesini sağlayacaklarını belirterek, Şahbaz’ın terör örgütlerinin hedefinde olup olmadığının, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünden sorulmasını isteyerek, müvekkili için yeterli güvenliğin sağlanmasını talep etti. Mahkeme de Şahbaz’ın güvenliğinin sağlanması için gerekli yerlere müzekkere yazılmasına karar verdi ve duruşmayı 26 Mayıs’a erteledi.

Haberin Devamı