Gazete Vatan Logo

O kundakçı, Türk ailenin kiracısı çıktı

Fransa’da 5 kişinin öldüğü yangınla ilgili gözaltına alınan Cezayirlinin, 2 çocuğunu kaybeden Aksu ailesinin kiracısı olduğu öğrenildi

O kundakçı, Türk ailenin kiracısı çıktı

Fransa’nın Mulhouse kentinde 3’ü Türk 4 çocukla birlikte 5 kişinin hayatını kaybettiği yangında tutuklanan Abdül adlı 28 yaşındaki Cezayirli şüphelinin ifadesi ailelere inandırıcı gelmedi. Yangında ağır yaralanan ve hayati tehlikesi bulunan Oğuzhan Aksu’nun eniştesi Cengiz Aksu, şüphelinin eşinden boşandığını ve yaklaşık 1 yıldır kiracıları olarak yaşadığını söyledi.

‘Bizi o kurtardı’

Yangın sırasında kapıyı vurarak yangından haberdar edenin de bu kişi olduğunu da anlatan Cengiz Aksu, “Verdiği ifade bize inandırıcı gelmedi. Adamın çocukları çok sevmediğini ve sürekli şikayetçi olduğunu biliyorduk. Ama kendi kaldığı binayı kundaklamasına inanamıyoruz. Bizim o binada 3 dairemiz var. 3 yıldır elektrik sisteminin değiştirilmesi için kardeşim başvuruda bulundu. Ama kimse ilgilenmedi. Bu faciada kimin payı varsa yargılansın istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Torunlarıma doyamadım

Yangında hayatını kaybeden 3 Türk’ten Damla ve Emir Aksu’nun Kahramanmaraş’ta yaşayan dedeleri Alaaddin Akçadağ, torunları için gözyaşı döküyor. Torunlarının cep telefonundaki fotoğraflarını elinden düşürmeyen acılı dede, gözyaşları içinde şunları söyledi: “Yaklaşık 3-4 ay önce buraya tatile gelmişlerdi. Bir ay yanımda kaldılar. Sonra yolcu ettik, gittiler. Şimdi de acı haberini aldık. 4 torunum vardı, ikisi vefat etti. Takdiri ilahinin önünde duramayız. Birlikte oynadık, onları gezdirdim.”

Haberin Devamı

Bana ‘dedişko’ derdi...

“Kız torunum beni ‘dedişko’ diye severdi. Rabbim bu kadar ömür vermiş demek. Damla buradan giderken ‘Dedemin yanında kalmak istiyorum, gitmek istemiyorum’ diyordu. Tabii işleri vardı, gitmeleri gerekiyordu. Telefonda görüntülü görüşüp hasret gideriyorduk. Fransa’dan yakın zamanda temelli dönmeyi de planlıyorlardı. Torunlarıma doyamadım. Doyabilir miyiz, nasıl doyalım? Gözümde tütüyorlar.”

DNA testi bekleniyor

Cenazeleri memlekete götürmek için DNA testini beklediklerini söyleyen Cengiz Aksu, “Anne Hüsne ve kızı Emine sürekli ilaçlarla uyutuluyor. Hepimiz perişan olduk” dedi.