Gazete Vatan Logo

Nobel Bob Dylan'a ulaşamıyor!

Nobel Komitesi ABD’li sanatçı Bob Dylan’ı Edebiyat Ödülü vermeye layık gördü. Ancak Nobel, şaşırtıcı bir durumla karşılaştı, Bob Dylan'a ulaşamıyor. Bob Dylan nerede, neden kaboldu?

Nobel Bob Dylan'a ulaşamıyor!

Nobel Komitesi Edebiyat Ödülü'nü verdiği Bob Dylan’ı bulamıyor. Bob Dylan neden ödülü için iletişime geçmiyor, Bob Dylan nerede? gibi sorular gündemden düşmüyor...

İsveç Akademisi Daimi Sekreteri Danius, “Aradım, e-posta attım, dostlarına ulaşmaya çalıştım. Artık çaba harcamıyoruz” dedi.

İsveç Nobel Komitesi, Edebiyat Ödülü'ne layık gördüğü ABD'li ünlü sanatçı Bob Dylan'a ödülün açıklandığı perşembe gününden beri ulaşamadıklarını ve artık aramaktan vazgeçtiklerini duyurdu. İsveç Akademisi Daimi Sekreteri Sara Danius yaptığı açıklamada, "Artık hiçbir şey yapmıyoruz. Onu aradım, e-postalar gönderdim, en yakın dostlarına ulaşmaya çalıştım. Dostları iyi niyetli cevaplar yazdı. Ancak Dylan'dan yanıt alamadım. Artık bu kadar çaba yeter. Ama umudumu yitirmedim. Eminim ortaya çıkacaktır" dedi.

"EĞER İSTEMİYORSA GELMEZ"
Bob Dylan'ın hala ödülü kabul edip etmeyeceği belli olmazken Danius, "Bob Dylan'ın gelebileceği hissi içindeyim. Bu yanıldığım bir his olabilir. Tabii ki eğer gelmezse can sıkıcı olur. Ancak bu durumda da ödül kendisinin ve biz bu andan sonra bu ya da şu şekilde sorumluluk alamayız. Eğer gelmek istemiyorsa gelmez. Her koşulda büyük bir şölen olacak" diye konuştu. Şu ana kadar ödülle ilgili hiçbir medya kurumuna konuşmayan Dylan tarafından sanatçının "2016 yılı Nobel Edebiyat Ödülü'ne layık görüldüğü" Twitter yorumundan başka bir açıklama yapılmadı. Nobel Komitesi, ödülü 'Amerikan müzik geleneğinde yeni bir şiirsel anlatım yarattığı' için Dylan'a vermişti. Nobel ödülleri 10 Aralık'ta İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenecek törenle sahiplerine dağıtılacak. (SABAH)

Haberin Devamı