Onun adı Tosun! Karizmayı o korusun...

Haberin Devamı

Belgeler açıklanıyor. Geliyor, geliyor... En tepeye ulaşıyor. Kemal Kılıçdaroğlu yaman çıktı. Açıkladıkça döktürüyor. Sorguladıkça düşürüyor.

Zırhlı arabayı sormuştu.

Cumhurbaşkanı yalan dedi.

Kılıçdaroğlu doğru çıktı.

Arsa dişlemeyi sormuştu.

Şaban Dişli “yalan” dedi.

Kılıçdaroğlu haklı çıktı.

Ankara halkı soyuldu demişti.

Melih Gökçek “yalan” dedi.

Kılıçdaroğlu doğru çıktı.

Kılıçdaroğlu “Tosun” var dedi.

Başbakan, “yok” dedi.

Kılıçdaroğlu doğru çıktı.

48 saat içinde; “soyadı Tosun, adı Ekrem ve mesleği de mali müşavirlik olan” birisi çıktı.

Bu mali müşavir Ekrem Tosun, Başbakan’ın can arkadaşı, yoldaşı, aile dostu, altıncısı, düğün hediyesi altınları dövize çeviricisi, çocukları çocuklarının en samimi arkadaşı, son yılların en zengini, en girişkeni olan Cihan Kamer’in adamı çıktı.

Onun adı Tosun!

İmzayı o koysun.

Bilal’i, Burak’ı saklasın.

Altıncıkları o korusun.

***

Başbakan yalancı çıktı.

“Ne nesebimde, ne kanımda; hiç tanıdığım, bildiğim biri değil” dese de buna kimse inanmaz.

Saklamışlar ortaklığı.

Tosun’u çarşaf yapıp, ortaklığın üstünü örtmüşler. Başbakan’ın “Washington’da Dünya Bankası’nda çalışıyor, kendi emeğiyle geçiniyor” diye bilinen küçük oğlu ile “bir gemicik alıp çalıştırmakta olan büyük oğlunun” eşini, hava meydanındaki çok seçkin ve gözde mekân, pasaport kontrol çıkış noktasının hemen bitişiğinde, yıllık kirası 870 bin euro olan mağazanın ortağı olmasını gizlemişler.

Onun adı Tosun!

Genel Kurul’da o olsun.

Ortaklığı gizlesin, saklasın.

Halk, sakın bilmesin.

Niçin bilmesin?

Çünkü bu kadar garip gureba, bu kadar fakir-fukaradan, işsizden, yoksuldan, iş kuracak parası, işe girecek arkası olmayanlardan oy alarak Başbakan olmuş bir liderin; gelip mağazaya hiç uğramaz, altından hiç anlamaz, ortak oldukları bile İstanbul Ticaret Odası’nın Ticaret Sicili kaydına konulmaz küçük oğlu ile büyük oğlunun eşi yani büyük gelininin, “çalışmadan, emek vermeden, terlemeden, sermaye koymadan, tamamen Cihan Amca’dan, altından, avantadan, havadan” para kazandıklarını vatandaş duyarsa “karizma” çizilir.

Onun adı Tosun!

Önümüzde seçim var.

Karizmayı o, korusun.

***

Oğlanların altıncı amcaları Cihan Kamer, “Başbakan’ın haberi yoktu” diyerek durumu kurtarmaya çalışıyor. Yani Altıncı Amca ile oğlanlar, gelinler bir oldular, “hava meydanında altın satan mağaza açtığımızı babamızdan gizleyelim” mi yaptılar?

Korkunç!

Ne amcalığa sığar.

Ne arkadaşlığa.

Ne babalığa.

Kimse de yemez bu yalanı!

Çünkü herkes gibi Kılıçdaroğlu da biliyor ki; Atagold’un sahibi ve Başbakan’ın oğullarının sonradan amcası Cihan Kamer, “nereden buldun” soruşturmasında Tayyip Erdoğan’ın imdadına yetişmiş, düğünde takılan altınları dövize kendisinin çevirdiğini söylemişti. Diğer oğlanın gemiciği satın aldığı Hasan Doğan ile altıncı amca Cihan Kamer birlikte İETT Garajı ihalesini, Dubai Şeyhi El Maktum’la ortak girerek kazanmışlardı.

Onun adı Tosun!

Çarşaf olsun.

Oğlanları o korusun.

Salla Kılıçdaroğlu.

Dökülüyorlar!

DİĞER YENİ YAZILAR