Gazete Vatan Logo

Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

Emekli olacağınız tarihi öğrenebilmek için SGK’nın sunduğu ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz. Bu uygulamayı nasıl kullanacağınızı haberimizin devamından görebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojilerini en aktif şekilde kullanması sayesinde artık sigorta mükellefleri güncel sigorta işlemlerini internet üzerinden son derece pratik ve kolay bir şekilde gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Türkiye’de sigorta mükelleflerine internet kolaylığını ve avantajını getirmekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı ile birlikte sigorta mükellefleri internet hız ve kolaylığında sigorta işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olabiliyor. Özellikle de günümüzün modern teknolojisi sayesinde artık çok daha kolay ve çok daha hızlı bir şekilde bulunulan her yerden internete erişim sağlanabiliyor olması Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağından yararlanarak, SSK sigortası işlemlerinin gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor.

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

Haberin Devamı

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Dijital platform üzerinde bulunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geniş online hizmet ağı sigorta mükelleflerinin sadece dakikalar içerisinde sigortalarına ilişkin bilgiler alabilmelerine veya ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden emekliliklerinin ne zaman olacağını en ayrıntılı şekilde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Sigortalı olarak çalışmakta olan vatandaşların emekliliklerine dair en çok merak ettikleri konuların başında emekliliklerine ne kadar kaldığı ve daha ne kadar daha çalışmak zorunda olduğudur. Bu sebeple de Sosyal Güvenlik Kurumu dijital platform üzerinde oluşturmuş olduğu geniş online hizmet ağı içerisinde ne zaman emekli olurum isimli bir emeklilik sorgulaması uygulama sayfasını hizmete açarak, vatandaşların güncel sigortalarına göre emekliliklerinin ne zaman olacağı bilgisine ulaşabilmesine yardımcı oluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden en doğru ve en günce emeklilik için kalan şartlar durumunu öğrenebilmek için en doğru ve en güncel sigorta bilgilerinin girilmesi büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Türkiye’de SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı gibi farklı sektörlere yönelik hizmet vermekte olan sigortaları tek bir çatı altında toplayan Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta emeklilik şartları belirleniyor. SSK sigortası içinde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen SSK emeklilik şartları, SSK sigortalısının yerine getirilmesi gereken şartlardır. SSK sigortalısı, Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ülke ekonomik ve sosyal kaynakları gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak belirlemiş olduğu SSK emeklilik şartlarını yerine getirmesi durumunda SSK emeklisi olabilme imkanına sahip olabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması da bu geniş online hizmet ağı içerisinde SSK sigortası mükellefleri tarafından en çok kullanılmakta olan online hizmet uygulamaları arasında öne çıkıyor. SSK sigortalısı dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden doğrudan erişim sağlayabiliyor.

Haberin Devamı

Bu uygulama sayfası üzerinden oldukça pratik ve kolay bir şekilde güncel sigorta durumuna göre emekliliklerinin ne zaman olacağını öğrenebilen SSK sigortalısı, erken emeklilik durumuna ilişkin olarak da bu uygulama üzerinden bilgi alabiliyor. SSK sigortalısının Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik için ne kadar kaldığını öğrenebilme imkanı sunan online hizmet uygulama sayfasında kendisinden istenen sigorta bilgilerini, yine internet üzerinde bulunan SGK’ nın bir diğer online hizmet uygulaması olan SSK sorgulama işlemini e-Devlet sistemi üzerinden yaparak, aldığı güncel sigorta bilgiler ile girmeleri tavsiye ediliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde SSK sigortalısı öncelikle cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, maluliyet durumu ve erken yaşlanma durumu bilgilerini girmesi gerekiyor. Daha sonra SSK sigortalısı tarafından ne zaman emekli olurum uygulamasında SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, fiili gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün doldurulduğu tarih bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak girilmesi gerekiyor. Böylelikle en güncel sigorta bilgilerine göre ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden SSK sigortalısı kalan emeklilik yaşı, SSK prim ödeme gün sayısı ve SSK hizmet süresi bilgilerini ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Üstelik Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulamasını günün her saatinde mesai saati koşulu olmadan ve internete erişim sağlanabilen her yerden yapabilme imkanın bulunuyor.

Haberin Devamı