Gazete Vatan Logo

Müzeyyen'in ölümünde zanlının kullandığı silah ele geçirildi

Bahçelievler'de uyuşturucu satışı yapan kişilerin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Müzeyyen Telli'nin katil zanlısı olduğu iddiasıyla Adana'da gözaltına alınan Ümit Y.'nin olayda kullandığı silah, Zeytinburnu'nda ele geçirildi.

Müzeyyen'in ölümünde zanlının kullandığı silah ele geçirildi

Şüphelinin olay sırasında mağdur olan kişiler tarafından “Silahı kullanan kişi" olarak teşhis edildiği öğrenildi. Savcılıktan ek gözetim süresi alınan, cinayet Büro amirliğinde sorgulanan şüpheli, olayla ilgili gözaltına alınan 7 arkadaşı ile birlikte yarın mahkemeye sevk edilecek.

1 KİŞİ ÖLMÜŞ 1 KİŞİ AĞIR YARALANMIŞTI

Bahçelievler'de uyuşturucu satışı yaptıkları iddia edilen kişilerle, mahalle sakinleri arasında yaşanan kavga sırasında kavga eden babasını durdurmaya çalışan 24 yaşındaki Müzeyyen Telli vurularak hayatını kaybetmişti. Olay sırasında Muhammet Yusuf adlı mahalle sakini de vurularak ağır yaralanmıştı.

3 ŞÜPHELİ DAHA ÖNCE TUTUKLANMIŞTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nce olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis, olaya karıştıkları iddia edilen 11 kişiyi gözaltına almıştı. Bu kişilerden yaşları 18'in altında olan 3 şüpheli çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

OTOBÜSTEN İNER İNMEZ GÖZALTINA ALINMIŞTI

Polisin yaptığı çalışmalarda Batman'a kaçtığı tespit edilen şüpheli dün gece düzenlenen operasyonda Adana'ya gelmek için bindiği otobüsten indikten hemen sonra Adana polisi tarafından gözaltına alındı. İstanbul'a getirilen şüphelinin sorgusu İstanbul, Asayiş Şube Müdürlüğünde sürüyor.

Haberin Devamı

OLAYDA KULLANILAN SİLAH ELE GEÇİRİLDİ

Polis olayla ilgili yaptığı soruşturmada şüpheli Ümit Y.'nin olayda kullandığı silahı Zeytinburnu'nda bir evde ele geçirildi. Şüphelinin olaydan sonra İstanbul'dan kaçmadan önce olayda kullandığı silahı, bir arkadaşının evine saklandığı öğrenildi. Silah incelenmek üzere Kriminal polis laboratuarına gönderildi.

SURİYE'YE KAÇMAYA ÇALIŞIYORMUŞ

Cinayet Büro Amirliği yetkilileri şüphelinin bölgede dolaşarak kendisini Suriye'ye kaçıracak bir bağlantı aradığının tahmin edildiğini belirttiler.

MAĞDURLAR TEŞHİS ETTİ

Öte yandan Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gelen olayın mağdurları Ümit Y.'yi yaşanan kavga sırasında “Silah kullanan" kişi olarak teşhis ettikleri öğrenildi. Ayrıca gözaltında tutulan bazı şüphelilerin de cinayeti Ümit Y.'nin işlediğini söyledikleri öğrenildi.

Haberin Devamı

DAHA ÖNCEDEN ÇOK SAYIDA POLİSE GELİŞ KAYITLARI VAR

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulanamasına devam edilen Ümit Y.'nin daha önceden darp ve uyuşturucu kullanmak suçlarından polise geliş kaydı oduğu belirtildi. Gözaltında bulunan diğer 7 kişinin de hırsızlık, uyuşturucu kullanmak suçlarından polise geliş kayıtları olduğu belirlendi. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 kişinin yarın adliyeye çıkarılmaları bekleniyor.