Gazete Vatan Logo

Mursi'ye 2. davada idam cezası!

"Casusluk" davasında müebbet hapse mahkum edilen Mısır'ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Mursi hakkında "Hapishaneler baskını" davasında ise idam cezası verildi.

Mısır mahkemesi, "Hapisaneler baskını" davasında, Muhammed Mursi'ye idama cezası verdi.

16 Mayıs 2015'te alınan kararda, Mısır'ın eski cumhurbaşkanı ve Müslüman kardeşler lideri Muhammed Mursi'nin 2011 yılındaki hapishaneden kaçış olayı gerekçesiyle idamına karar verilmişti.

Mısır'da daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş cumhurbaşkanı Mursi ve 121 kişinin yargılandığı davada mahkeme nihai kararını açıkladı.

Reuters'in haberine göre yargıç Şaban el-Şami, kararını açıklamadan önce Müslüman Kardeşler'in tarihini okudu. Yargıç, Mısır'ın en büyük dini otoritesi olan Baş Müftü'nün idam kararlarına izin verdiğini açıkladı.

Bugünün erken saatlerinde açıklanan diğer kararda ise Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Mursi, "Hamas, Hizbullah ve İsrail için casusluk yapmak" suçlarından suçlu bulundu. Mısır'da müebbet hapis cezası, 25 yıl hapis cezası anlamına geliyor.

Öte yandan Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi ve İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii de idam cezasına çarptırıldı.

Haberin Devamı

Mursi ve el-Karadavi'nin yanı sıra "Hapishaneler baskını" davasından yargılanan yaklaşık 80 kişi de gıyabında idam cezasına çarptırıldı.