Gazete Vatan Logo

500 konut için dün çekilen Muğla TOKİ sonuçları: TOKİ Muğla kura sonuçları 2020 isim ve fiyat listesi...

TOKİ Muğla kura sonuçları 2020 isim listesi belli oldu. 100 bin sosyal konut kapsamında Muğla’da yapılacak 500 konut sahibini buldu. Dar gelirli vatandaşı ev sahibi yapmak için başlatılan projelerde kura sonuçları teker teker belli oluyor. TOKİ Muğla kura çekilişi dün saat 10:00’da Muğla Menteşe Kapalı Spor Salon’unda Noter huzurunda canlı çekildi. Peki TOKİ Muğla kura sonuçları nasıl sorgulanır? Muğla TOKİ sonuçları hak kazanan listesinde kimler var?

500 konut için dün çekilen Muğla TOKİ sonuçları: TOKİ Muğla kura sonuçları 2020 isim ve fiyat listesi...

TOKİ 100 bin sosyal konutlar için hak sahibi belirleme kuraları devam ediyor. İzmir Karabağlar, Seferihisar ve Aliağa kura çekilişleriyle başlayan süre, Muğla ile devam etti. Muğla’da gerçekleştirilen projede 2+1 ve 3+1 toplam 500 konut sahipleri belli oldu. TOKİ Muğla kura sonuçları isim listesi nasıl sorgulanır? İşte Muğla TOKİ sonuçları

TOKİ MUĞLA KURA SONUÇLARI 2020

Muğla’da kura çekilişi dün Muğla Menteşe Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. 500 konut için kuralar çekildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen '100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi' kapsamında, Muğla’da yapılması planlanan 500 konutun sahipleri kura ile belirlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonu ile Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın desteğiyle Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yürütülen '100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi' kapsamında, Muğla’da inşa edilecek 500 konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Şehit ailelerine yüzde 10, engellilere ise yüzde 5 öncelikli hak sahibi olma şansı sunuldu. Aliağa 1'inci Noteri huzurunda gerçekleşen kura çekimine katılan binlerce aile heyecan yaşarken, kurada ismi çıkanlar mutluluktan ağladı.

Haberin Devamı

2+1 SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

3+1 SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN

İLLLERE GÖRE TOKİ ÇEKİLİŞ TARİHLERİ İÇİN TIKLAYIN

2020 TOKİ KURALARI NASIL ÇEKİLİYOR?

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

Haberin Devamı

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

2020 TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden ya da TOKİ sitesi üzerinden sorgulanabilecek

TOKİ kura sonuçları sorgulamak için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

Öncelikle, https://www.toki.gov.tr/ adresini açın.

Daha sonra, üst tarafta bulunan 'SATIŞ & DUYURULAR' butonuna tıklayın.

Ardından, 'Kura Sonuçları Sorgulama' butonuna tıklayın

Buradan T.C kimlik numaranız ile sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

KURA SAYFASI İÇİN TIKLAYINIZ

TOKİ KONUTLARINDA SÖZLEŞME NASIL YAPILIR, KONUT SEÇİMİ NASIL OLACAK?

Konut belirleme kurası ile konutu belli olan alıcılar İdarenin belirleyeceği ve ilan edeceği tarihlerde Bankada (Sözleşme imzalanacak Şubeler daha sonra ilan edilecektir.) Gayrimenkul Satış Sözleşmesi ve kredi kullanım işlemlerini gerçekleştireceklerdir.

Haberin Devamı

Sözleşme imzalama aşamasında;

Nüfus Müdürlüğünden adrese dayalı kayıt sistemine göre alınacak olan Proje bulunduğu il sınırları içerisinde 1 (bir) yıldan az olmamak koşulu ile ikamet ettiğini kanıtlayacak belge,

Hane halkı gelirinin en fazla net 5.500 TL (İstanbul için 6.000 TL) olduğunu kanıtlayan gelir belgeleri,

Gerekli görüldüğünde istenebilecek ek belgeler ile birlikte ilan edilen tarihlerde ibraz ederek başvuru şartlarına sahip olduklarını kanıtlayacaklardır.

Konut hakkı ve konut belirleme kurası birlikte yapılmaktadır. Başvuruların konut sayısından fazla olmaması halinde kuraya gidilmemekte, konut seçim hakkı, başvuru sırasına göre kullandırılmaktadır.

TOKİ BAŞVURU PARALARINI NE ZAMAN İADE EDECEK?

TOKİ başvuru paralarını, projeye yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade eder.

Haberin Devamı

TOKİ kura tarihleri içerisinde ismi çıkmayan kişiler de TOKİ başvuru paralarını iade alma hakkı kazanıyor.

TOKİ projesinde hak sahibi olamayanlar başvuru bedellerini, çekiliş tarihinden 5 iş günü sonrası başvuru yaptıkları bankanın şubelerinden geri alabilir.

TOKİ TAKSİT ÖDEME TABLOSU/PLANI

Ziraat Şubelerinden yapılacak başvuruda 2+1 daire için 500 lira 3+1 daire için 100 lira başvuru bedeli yatırılacak.

TOKİ konutları da gelirli vatandaşlar yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 0.46 faiz oranlarıyla ev sahibi olabilecek.

2+1 konutların fiyatları 140 bin ilâ 180 bin lira arasında, 3+1 konutların fiyatları ise 160 bin ilâ 210 bin lira arasında olacak.

75 metrekare ve 140 bin fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10 yani 14 bin TL peşinat alınırken, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacaktır.

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

TOKİ FİYAT LİSTESİ

2+1 konutlar 894 lira, 3+1'ler ise 1.022 liradan başlayan taksitlerle satılacak. 2+1'ler için 500 lira, 3+1'ler için ise 1.000 lira başvuru bedeli alınacak.

2+1 konutların fiyatları 140 bin ilâ 180 bin lira arasında, 3+1 konutların fiyatları ise 160 bin ilâ 210 bin lira arasında olacak.